Російські війська знову обстріляли місто Оріхів на Запоріжжі: в якому стані постраждалі

Російські війська знову обстріляли місто Оріхів на Запоріжжі. В результаті обстрілу одна цивільна особа загинула, ще двох – поранено. Гатив ворог із ракетного комплексу “Іскандер – К”.

Втім найчастіше в цьому регіоні агресор використовує керовані авіабомби та ракетний комплекс “С-300”. Так, напередодні ворог завдав удару по міському парку Запоріжжя. Зараз в лікарнях перебуває 6 дорослих та 7 дітей. Загалом травм зазнала 21 людина. Хроніка подій – у матеріалі Сергія Вендіна.

Микола у коридорі лікарні чекає, коли його донька Єва відійде від наркозу після операції. 6-річну дівчинку поранило уламком внаслідок вибуху у парку.

Микола Кисельов, батько пораненої дівчинки:

Гуляли в парку, бприблизнольшой бадабум. Я упал, она бежит, нога в крови. Снял футболку, замотал. Там дуже маленький осколок. Не дуже важкі. В стегні осколок. Достали вже.

Після вибуху у парку до дитячої лікарні доправили 8 дітей.

Юрій Борзенко, керівник дитячої лікарні:

З мінно-вибуховими травмами. Всі травми не важкі. Травми середньої важкості. Діти самі переміщаються, самі балакають. Вік дітей – від 1 до 17 років. Всі діти були на вулиці. Вони гуляли в парку.

Загалом через падіння вибухонебезпечного предмету було поранено 21 людину. У лікарнях досі знаходяться 6 дорослих та 7 дітей.

Раїса Мухіна, постраждала:

Я йшла. Із Сільпо вийшла, йшла. І дійшла якраз де гілки обламані, і воно як прилетіло, як бахнуло, і в мене ось так у голові все потемніло. О Боже!…

Поліна та Еліна працюють баристою. Зараз прибирають розбите скло на робочому місці. Потужний вибух стався за два десятки метрів від кав’ярні.

Еліна Зозуля, жителька Запоріжжя:

За дві хвилини перш за все вийшла ось туди на лавочку, пряма поруч. Нічого не було, ні свисту. Просто, знаєте як, такий ось вогонь, ба-бах, і приголомшило два вуха, і… я спочатку думала, що з відділом все нормально… Доякраз пощастило що за 2 хвилини вийшла. Зазвичай я сиджу туди, де все потрапляло.

Поліна Бугайова, жителька Запоріжжя:

Ангел-охоронець чи що – я не знаю. Я просто стояла, виходить, якщо дивитися по всьому відділу, в безпечному куточку, і пощастило, що нічого на голову не впало, не злетіло на мене. У нас тут стоїть стілець, на якому сидить одна з дівчаток. Ось те скло полетіло б на дівчинку.

Вибуховою хвилею пошкоджено вікна у 6 багатоповерхівках довкола. Що саме прилетіло в парк нині встановлюють слідчі.

Юрій Малашко, керівник Запорізької обласної військової адміністрації:

Правоохоронні органи зібрали всі ці матеріали, уламки, і зараз проводиться аналіз того що, це може бути.

Слідчі поліції та СБУ відкрили кримінальне провадження за порушення законів та звичаїв війни.

Previous post До країн “Великої сімки”, із якими ми вчора погодили гарантії безпеки для України, приєдналися вже шість держав, – Зеленський
Next post “Україна має право на забезпечення своєї безпеки”