Шмигаль назвав “плюси” статусу кандидата у ЄС

Шмигаль назвав  плюси  статусу кандидата у ЄС

Фото: Reuters

Україна розпочала роботу над виконанням умов ЄС на вступ

Україна отримує доступ до фінансування країн-кандидатів у ЄС у розмірі 2 млрд євро на рік, а також доступ до європейських інститутів.


 

Отримання статусу кандидата у члени Євросоюзу дозволяє розпочати інтеграцію до європейських інститутів, а також відкриває доступ до фінансування. Про переваги статусу в інтерв’ю Lb.ua розповів прем’єр-міністр Денис Шмигаль.


 


Зокрема, Україна на рівні офіційних органів та осіб отримує доступ до інститутів Єврокомісії і вже починає з ними працювати.


 


Також Україна отримує доступ до фінансування кандидатів у ЄС. На наступні сім років закладено понад 14 млрд євро підтримки країн-кандидатів або по 2 млрд євро для кожної держави.


 


Але однією із ключових переваг статусу Шмигаль назвав інструменти передвступної допомоги – технічна підтримка для розвитку сільських територій та інших галузей.


 


“Окрім цього, у нас відкриється доступ до Фонду солідарності Європейського союзу… Що це означає? Коли був ковід, країни ЄС утворили Фонд солідарності, який мав наповнюватися коштами у розмірі до 800 мільярдів євро для підтримки та відновлення країн Європейського Союзу та країн-кандидатів від наслідків ковіду”, – додав прем’єр.


 


 


 

Previous post поліція повідомила, що декілька людей загинули під час стрілянини в торговому центрі у Копенгагені
Next post Внаслідок обвалу льодовика в Альпах загинули шестеро людей

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *