У Байдена повідомили конгресменам втрати росіян в Україні – понад 75 тисяч ліквідованих і поранених


Водночас понад 80% складу російських сухопутних сил “загрузли та втомилися”

У Білому домі розповіли конгресменам, що росія втратила в Україні понад 75 тисяч своїх військових. Серед них є і поранені, і ліквідовані. Про це розповіла конгресвумен від Демократичної партії Елісса Слоткін. 27 липня вона відвідала секретний брифінг щодо ситуації в Україні, на якому були присутні законодавці Палати представників США. Про це пише CNN.

Слоткін розповіла, що представники адміністрації Байдена повідомили, скільки окупантів загинули чи зазнали поранень в Україні.

“Нам повідомили, що понад 75 тисяч росіян були вбиті або поранені. І це дуже багато”, – зазначила конгресвумен.

Вона додала, що також понад 80% складу російських сухопутних сил “загрузли та втомилися”.

Конгресвумен поінформувала, що основна тема брифінгу для законодавців стосувалася зусиль, які можуть докласти Сполучені Штати, аби посилити ефективність допомоги Україні впродовж наступних тижнів.

“Основна розмова на брифінгу стосувалася того, що ми ще можемо і повинні зробити для українців, буквально в найближчі 3–6 тижнів, дуже терміново. Українці хочуть рухатись на південь і проводити там операції. І ми хочемо, щоб вони були якомога успішнішими”, – наголосила Слоткін.

За її словами, сьогодні підтвердили слова президента Володимира Зеленського – “українці до зими дійсно хочуть кілька разів надавати росії по зубах”.

Під час брифінгу законодавці від обох партій підтримали рішення надати ЗСУ ракети великої дальності ATACMS, які можуть вражати цілі на відстані до 280 кілометрів.

Україна місяцями закликала США надати ці системи, адже HIMARS можуть вражати лише цілі на відстані близько 78 кілометрів. Проте радник США з національної безпеки Джейк Салліван заявляв, що Сполучені Штати їх не надаватимуть, бо ЗСУ буцімто можуть використати ATACMS для удару по території росії.

Нещодавно західні та американські посадовці заявили, що наступні кілька тижнів війни будуть вирішальними, адже ЗСУ планують здійснити великий контрнаступ на Півдні.

Зокрема, голова секретної розвідувальної служби Великої Британії MI6 Річард Мур під час Аспенського форуму безпеки зазначив, що, на його думку, окупанти почнуть втрачати силу найближчими тижнями, позаяк у них закінчується особовий склад. У США та на Заході впевнені, що Україна спробує повернути Херсон, який росіяни окупували в березні.

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Previous post Віталій Кім пояснив, чому генерала Марченка повернули до Миколаївщини
Next post у Львові журналіст Радіо Свобода презентував книгу про Медведчука

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *