Держдеп: Макрон – союзник США, але ми не відправлятимемо війська в Україну | новини України

Представник Держдепу США Міллер наголосив, що Франція є давнім союзником США, і вони “плідно працюють” з Макроном над низкою питань

Уляна Кричковська

Уляна Кричковська

Редактор новин LIGA.net

Держдеп: Макрон – союзник США, але ми не відправлятимемо війська в Україну
Емманюель Макрон (Фото: EPA)

США не збираються відправляти своїх військових до України, водночас Америка “плідно працює” з французьким лідером Емманюелем Макроном над низкою питань, пов'язаних із підтримкою України. Цю позицію вкотре наголосив представник Державного департаменту США Метью Міллер під час брифінгу.

Свою заяву Міллер зробив у відповідь на прохання журналіста прокоментувати повідомлення про те, що американські чиновники були “розлючені” заявами президента Франції Макрона про можливість відправлення західних військових до України.

Міллер зазначив, що не може коментувати ці питання, а також не докладно коментуватиме зустріч державного секретаря США Ентоні Блінкена наступного тижня в Парижі.

“Я не можу прокоментувати ці повідомлення і не збираюся докладно коментувати зустріч, але, звісно, ​​ми чітко дали зрозуміти, що Сполучені Штати не збираються відправляти війська в Україну”, – наголосив він.

Міллер наголосив, що Франція є давнім союзником США, і вони “плідно працюють” з Макроном над низкою питань, у тому числі й над підтримкою України.

Вчора видання Bloomberg з посиланням на анонімних чиновників написало, що заяви глави Франції про можливість відправлення військ в Україну розлютили чиновників США, які вважають, що такий крок може спровокувати зіткнення з Росією.

Читайте також: “Ефект Макрона”. У Польщі зростає підтримка прямої участі у війні України.

Previous post Підсумки 27.03: Бомби на Харків і удар по півдню
Next post Курс долара росте до 40 гривень, але попит на валюту досі є, кажуть експерти