Прем'єри Польщі та Данії обговорили ідею “залізного бані” над Європою | новини України

Дональд Туск та Метт Фредеріксен обговорили можливість створення захисту від потенційних ракетних атак на країни Європи

Мілана Головань

Мілана Головань

Редактор новин LIGA.net

Прем'єри Польщі та Данії обговорили ідею "залізного бані" над Європою
Дональд Туск (Фото: ЕРА/Leszek Szymanski)

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск обговорив із датською колегою Метт Фредеріксен можливість створення “залізного бані” для захисту європейських міст від повітряних атак на випадок війни. Про це повідомили у прес-службі канцелярії польського прем'єра.

У контексті допомоги України Туск заявив, що Європа також є “зоною небезпеки”.

“Радий, що прем'єр позитивно відреагувала на пропозицію Польщі приєднатися до проекту створення ефективного “залізного бані” для захисту європейського неба від потенційних ракетних ударів”, – сказав прем'єр Польщі.

Залізний купол – це мобільна система протиповітряної оборони. Ізраїль єдина країна у світі, яка експлуатує її на національному рівні. Система призначена для перехоплення та знищення ракет та артилерійських снарядів малої дальності.

  • Пізно увечері 13 квітня 2024 року прес-служба ЦАХАЛ повідомила, що Іран запустив зі своєї території безпілотники у бік Ізраїлю.
  • Американський президент Джо Байден публічно заявив, що війська США допомогли Ізраїлю збити майже всі безпілотники та ракети, запущені Іраном.
  • Згодом представник Білого дому Джон Кірбі зауважив, що США не допомагатимуть Україні відбивати російські ракетні атаки, оскільки війна в Україні та війна в Ізраїлі – це “конфлікти з різною природою”.

Читайте також: Джонсон представив план: розділити допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню

Previous post росія іде під воду: затоплено тисячі будинків
Next post Потоп у Росії — Ішим йде під воду, в місті оголошено евакуацію, відео