росія іде під воду: затоплено тисячі будинків

росія не просихає. Цього разу в прямому сенсі слова. Там і надалі вирують повені. Які регіони вже йдуть під воду, а яким слід приготуватися? Про все в матеріалі наших журналістів.

росіян заливає. “Велика вода” вже наповну хазяйнує в Курганській області. Лише за добу рівень в місцевій річці Тобол збільшився на півтора метра і тепер становить понад 6! А найближчим часом може сягнути усіх 9. Стрімким потоком вже змило два мости. Один несе до обласного центру – Кургана.

Зірвало гігантський, коротший, плавун. Зараз це все піде у бік міста. Половину моста відірвало.

У бік Кургана заразом швидко суне водний потік завдовжки 50 кілометрів – передають тамтешні ЗМІ. В місті взялися укріплювати дамбу мішками з піском. Щоправда, незрозуміло за що більше переживають – за долю місцевих жителів або за воєнний завод “Курганмаш”. Він єдиний у рф, де виготовляють бронемашини. Про всяк випадок вже навіть зафрахтували місцевого батюшку.

Наш настоятель протоієрей Володимир Алексєєв приготував човен. І в разі чого готовий їхати допомагати.

Вода стрімко піднімається і в Томській області. Там вийшла з берегів річка Томь. В регіоні оголошено штормове попередження. Та паводок вже встиг зруйнувати частину автомобільної дороги поблизу одного з місцевих мостів. Раніше висока вода дісталася Оренбурзької області. Там нинішній сезонний паводок став найбільшим за всю історію спостережень. Через натиск води прорвало дамбу в Орську. Затоплено тисячі будинків – приватних та багатоповерхівок. Порозмивало автошляхи. Подекуди фіксували проблеми з електрикою. В регіоні масова евакуація.

Зульфія, жителька Оренбурга:

Вода вже дійшла другого поверху в нас. Ми думали, що вона не дійде до другого поверху. Ось вони завтра, мабуть, також поїдуть. Вони самі не чекали такого потопу, не чекали взагалі. У шоці ми, ми вже речі туди несемо-несемо нагору.

Здавалося б, природа-матінка наробила лиха по самі вінця. І слід думати, як рятуватися. Але ж ні! Найбільше голови сушать про дії своїх співвітчизників.

Валерій, житель Оренбурга:

Найголовніше, щоб не розікрали, ось чому хвилювання, а так все нормально.

Інші заявляють: росіяни самі винні у тому, що сталося.

Дмитро, житель Оренбурга:

Ну, звісно, ​​людей шкода, просто шкода. Але з іншого боку, жити і будуватися в заплаві не можна і ніколи не можна було.

Тим часом ще одній області, цього разу Тюменській, прогнозують історичний підйом води в місцевих річках. Тамтешня влада наразі розглядає питання примусової евакуації населення. Загалом від початку повеней у рф під воду пішло майже 50 тисяч будинків та присадибних ділянок. А збитки лише в одній Оренбурзькій області оцінили в 40 мільярдів рублів.

Previous post “Нехай іржуть”. Нардеп Вірастюк озвучив розмір своєї зарплати у Раді
Next post Прем'єри Польщі та Данії обговорили ідею “залізного бані” над Європою | новини України