Зеленський – про рішення Джонсона поділити допомогу Україні та Ізраїлю: Ганьба для миру | новини України

Президент заявив, що це говорить не про питання безпеки, а про “чисту політику та майбутні вибори в США”

Мілана Головань

Мілана Головань

Редактор новин LIGA.net

Зеленський – про рішення Джонсона розділити допомогу Україні та Ізраїлю: Ганьба для миру
Володимир Зеленський (Фото: ВП)

Президент Володимир Зеленський назвав “ганьбою для миру” та “чистою політикою” рішення спікера Палати представників Конгресу США Майка Джонсона відокремити допомогу Ізраїлю від України у відповідному законопроекті. Про це він заявив в інтерв'ю PBS News.

Журналістка нагадала, що Джонсон цього тижня заявив, що Палата представників спробує проголосувати за допомогу Ізраїлю, але “залишається незрозуміло, чи ввійде туди допомога Україні”.

Зеленський заявив, що це “дивно”.

Відповідаючи на запитання, чому президент сказав: “Це говорить про те, що це питання не безпеки тоді. Це абсолютно чиста політика. І, якщо чесно, це ганьба для світу, і просто ганьба для демократії і для всіх, хто про демократію тільки говорить “.

За його словами, якщо Конгрес винесе на голосування окремо допомогу Україні та окремо допомогу Ізраїлю, це матиме під собою суто політичний контекст.

“Це питання виборів у США. Коли весь світ говорить “Як так, що Іран зміг бити по Ізраїлю?”, потрібно популістично допомагати тільки Ізраїлю і забути, що відбувається в Україні. Це чиста політика”, – висловився глава держави.

  • 15 квітня 2024 року лідер республіканців у Сенаті США Чак Шумер заявив, що лідери Конгресу в телефонній розмові з президентом Байденом досягли консенсусу щодо допомоги Ізраїлю та Україні.
  • 16 квітня Джонсон заявив, що пропонує окремо винести на голосування допомогу Ізраїлю, допомогу Україні та допомогу Індо-Тихоокеанському регіону.
  • Представник Білого дому Карін Жан-П'єр та координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі заявили, що адміністрація президента Джо Байдена виступає проти поділу допомоги Україні та Ізраїлю.

Також читайте: “У нас закінчилися ракети”. Зеленський назвав причину знищення Трипільської ТЕС

Previous post Росія проводить інформаційну операцію “Ухилянт” в соцмережах – новини LB.ua
Next post Костянтин Жеваго знайшов шлях захисту свого українського бізнесу