Відбиття атаки на Ізраїль. Зеленський: Це демонстрація, що таке союзники не на папері новини України

Президент вважає, що Ізраїль не зміг би самостійно відбити атаку з боку Ірану.

Тетяна Ланчуківська

Тетяна Ланчуківська

Редактор новин LIGA.net

Відбиття атаки на Ізраїль.  Зеленський: Це демонстрація, що таке союзники не на папері
Володимир Зеленський (Фото: Офіс президента)

Президент Володимир Зеленський вважає, що Ізраїль сам не зміг би захиститися від такого масованого удару з іранського боку в ніч проти 14 квітня. Загальний захист країни – це демонстрація того, що таке союзники не на папері, а дії. Про це він заявив в інтерв'ю PBS News.

За словами президента, такі країни, як Франція, Йорданія, Великобританія та США відреагували та допомогли із захистом Ізраїлю від ракет та безпілотників.

“Ізраїль сам би не міг захиститися від такої кількості, від такого масованого, дуже потужного удару з іранського боку. І тут, безумовно, залучено і протиповітряну оборону, і авіацію, багато чого не вистачає Україні. Це демонстрація того, що таке союзники не на папері, а на небі.

Зеленський наголосив, що Україна захищає небо самостійно. Союзники, за його словами, дають Україні ту чи іншу техніку, але з нею у нас дефіцит.

“Але найголовніше, що Ізраїль захищався не сам. Був захист союзників. Якби не цей захист, сьогодні ми мали б кровопролиття і набагато більше смертей”, – заявив український лідер.

  • Пізно увечері 13 квітня 2024 року прес-служба ЦАХАЛ повідомила, що Іран запустив зі своєї території безпілотники у бік Ізраїлю.
  • Американський президент Джо Байден публічно заявив, що війська США допомогли Ізраїлю збити майже всі безпілотники та ракети, запущені Іраном.
  • Міністерство закордонних справ засудило масовану атаку Ірану на Ізраїль, закликавши не допустити масштабнішого регіонального конфлікту.
  • 15 квітня американські сили на Близькому Сході заявили, що під час масованої повітряної атаки Ірану по території Ізраїлю перехопили щонайменше шість балістичних ракет і понад 80 ударних безпілотників.

Читайте також: У Білому домі пояснили, чому не допомагатимуть Україні у захисті неба, як Ізраїлю

Previous post У Черкасах ветеран відкрив студію друку
Next post Шахтар та Динамо займають перші два рядки турнірної таблиці УПЛ — огляд туру