У Черкасах ветеран відкрив студію друку

Студію друку відкрив ветеран Олександр Головатий у Черкасах. Чоловік втратив ноги під час бойового завдання ще до повномасштабного вторгнення, коли служив за контрактом. Під час реабілітації самостійно почав вивчати різну друкарську техніку і ось нарешті відкрив власну справу. Як усе облаштував та про який розвиток мріє – розпитала Ірина Васюра.

У нас сьогодні “Весняний Холодноярський ярмарок”, на якому ми всі відпочиваємо.

Посміхається перехожим та радо спілкується із покупцями. Олександр з товаришем приїхали на ярмарок. На їхньому прилавку патріотичні чашки та футболки, а ще техніка для друку власного дизайну замовника.

Олександр Головатий, ветеран війни:

Потихеньку розкручуємось, люди оживають і приходять замовляють.

А це вже Олександр добирається до своєї майстерні. Невеличкий кіоск розташований у людному місці в центрі Черкас. Тут можна зробити ксерокопії або різну сувенірну продукцію. Так ветеран російсько-української війни розпочав свою справу. На стінах написи в патріотичних кольорах, а на столах різна спеціалізована техніка для друку. Чоловік до дрібниць знає принципи роботи усього приладдя і вправно ним керує.

Це щас під температурою переноситься сама краска на кружку, це спеціальні чорнила і спеціальний папір.

Ще кілька років тому Олександр не мав жодного відношення до друкарської справи. Він з 2015 року служив за контрактом, та під час бойового завдання у 2021-му втратив ноги. Під час тривалої реабілітації і почав міркувати, як жити далі.

Олександр Головатий, ветеран:

В інтернеті подивився, що є таке обладнання, можна придбати, спочатку для чашок і футболок, потім 3D принтер волонтери подарували, потім плотер. І отак потихеньку за рік навчився все робити, сам все вчив через ютуб.

І ось нарешті чоловіку вдалось відкрити власну студію друку. Тут він розробляє дизайн і виготовляє сувенірну продукцію – чашки, одяг, а ще різний рекламний крам. Допомогли з узаконенням цієї діяльності та офіційним відкриттям волонтери.

Андрій Ліхачов, керівник громадської організації:

Щоб вони втягнулись в життя і продовжували вже в новому житті, будемо їм постійно допомагати в цьому напрямку, треба підтримати нашого військового і допомогти, щоб в нього був розвиток, бо він хоче ще докупити обладнання.

У вільний від основної роботи час Олександр допомагає ще й дрони складати для ЗСУ. Бо ж як ніхто знає ціну, яку платять військові, коли захищають нас. Майстерню безпілотників показує нам на телефоні.

Це вже дрон готовий, тільки осталось поставить прошивку на нього.

У майбутньому Олександр мріє відкрити мережу студії друку по всій країні, щоб у них теж працювали ветерани війни. А ще сподівається, що його історія надихне й інших не здаватись.

Олександр Головатий, ветеран:

Щоб всі дивились, що навіть без ніг можна жити. Ти потрібен людям і можеш їм допомагати.

Previous post “Моя ніжність”. Козловський показав дружину під час вагітності
Next post Відбиття атаки на Ізраїль. Зеленський: Це демонстрація, що таке союзники не на папері новини України