Медійники закликали замінити спікера ОК “Південь”: перешкоджає висвітлювати події на Херсонщині новини України

Журналісти назвали “найкращою нагодою” – заборона заїзду в Херсонську область у підтоплені міста та села в день підриву Каховської ГЕС

Уляна Кричковська Уляна Кричковська

Редактор новин LIGA.net

Учасники “Медіаруху”, журналісти та медіа звернулися до військового керівництва із проханням усунути Наталю Гуменюк від управління об'єднаним прес-центром ОК “Південь”. Про це йдеться у заяві, опублікованому на сайті Детектор медіа.

Журналісти зазначили, що Гуменюк перешкоджає висвітленню злочинів росіян та не дає журналістам показувати подвиг захисників Херсонської області.

Також вони зазначили, що росіяни не припиняють атакувати Херсонську область, знищують міста Херсон та Берислав, водночас ні українці, ні світ цього не бачать. Також маловідомим залишається подвиг українських військових на цьому напрямі, і журналісти вважають, що винна у цьому комунікаційна політика Гуменюк.

“Ми бачимо особи захисників Донецької, Луганської, Харківської області, Запоріжжя, але не бачимо осіб захисників Херсонської області. На Херсонщині ми бачимо лише пані Гуменюк”, – йдеться у заяві.

Медіаспільнота скаржиться, що фіксувати військові злочини вдається переважно завдяки поводженню обмежень, встановлених у зоні підпорядкування Гуменюк, а не за її сприяння.

Журналісти назвали “найкращою нагодою” – заборона заїзду в Херсонську область у підтоплені міста та села в день підриву Каховської ГЕС.

“Тоді світові ЗМІ заполонили посилання на свідчення російських “воєнкорів”, адже від нас інформація майже не була”, – згадували вони.

Також для репортерів закрито селище Антонівка, село Даріївка та частину Херсона (Корабельний район та Острів), де люди страждають від російських обстрілів. Крім того, як зазначає “Медіарух”, на відміну від інших напрямків, у Херсонській області немає доступу до шпиталів та стабпунктів, де лікують поранених захисників та цивільних.

Журналісти звернулися до головнокомандувача Збройних Сил України Олександра Сирського, міністра оборони Рустема Умерова та начальника Генштабу ЗСУ Анатолія Баргілевича з проханням замінити Гуменюк на посади та забезпечити доступ репортерів до районів Херсонської області та сусідніх регіонів.

  • Нагадаємо, 6 червня 2023 року російські окупанти підірвали Каховську ГЕС, внаслідок чого затопило десятки населених пунктів, частина яких розташована на тимчасово окупованій території.
  • Газета New York Times заявила, що греблю Каховської ГЕС було знищено вибухом зсередини – вибухівку заклали в тунель в основі конструкції.

Дивіться також: Як виглядає після підриву росіянами Каховська ГЕС та водосховище

Previous post Унікальна операція: в Україні вперше вживили електроди для стимуляції головного мозку
Next post силовики застосували проти мітингарів сльозогінний газ – «Эхо Кавказа»