ВП: Безпечна угода з Іспанією матиме особливості та відрізнятиметься від попередніх | новини України

Заступник голови ОП сказав, що це пов'язано з тісними відносинами Іспанії з країнами південних регіонів.

Влада Дубік Влада Дубік

Редактор новин LIGA.net

ВП: Угода з Іспанією з безпеки відрізнятиметься від попередніх
Игорь Жовква (Фото: ОП)

Заступник глави Офісу президента Ігор Жовква заявив, що двостороння угода щодо безпеки з Іспанією матиме “низку особливостей” порівняно з документами, які були підписані з іншими країнами. Про це йдеться на сайті ВП.

Україна провела черговий раунд переговорів з Іспанією щодо укладання договору безпеки на виконання Спільної декларації G7 щодо підтримки нашої країни.

Українську офіційну делегацію, згідно з указом президента, очолює керівник Офісу глави держави Андрій Єрмак, проте цей раунд переговорів провів його заступник Ігор Жовква, наголосили в органі.

В результаті, як зазначив Жовква, угода з Іспанією матиме “низку особливостей порівняно з іншими подібними угодами”, зокрема у зв'язку із тісними відносинами цієї держави з країнами Середземномор'я, Латинської Америки та Африки.

Сторони продовжили роботу над проектом документа, посилили його ключові положення та погодили графік переговорів та майбутніх заходів щодо підписання угоди, – додали в ВП.

  • 12 січня британський прем'єр Ріші Сунак та Зеленський підписали двосторонню угоду про безпеку між Україною та Британією.
  • Договір став першим у сфері угод про безпеку на виконання домовленостей, погоджених під час Вільнюського саміту НАТО між Україною, членами G7 та державами, що до них приєдналися.
  • 13 січня Жовква сказав, що деякі з інших країн уже передали тексти подібних угод Україні, вони опрацьовуються.

Читайте також: “Ми всі надто повільні”. Навіщо нам договори безпеки із Заходом. І чому цього мало

Previous post Відстрочка від мобілізації: кого зі студентів і викладачів не заберуть до війська
Next post У Грузії застосували проти протестувальників сльозогінний газ – ЗМІ