Анна Маляр не працює у системі комунікацій Генштабу: військові спростували фейк | новини України

Нещодавно Маляр фігурувала у скандалі з нардепом Совсуном – через різкі висловлювання екс-заступника міністра про демобілізацію військових

Оксана Житнюк Оксана Житнюк

Редактор новин LIGA.net

Ганна Маляр не працює у системі комунікацій Генштабу: військові спростували фейк
Анна Маляр (Фото: Валентина Поліщук/LIGA.net)

Генеральний штаб Збройних Сил України спростував інформацію про те, що екс-заступник міністра оборони Ганна Маляр відтепер нібито працює у цьому військовому органі.

Нардеп від Європейської солідарності Олексій Гончаренко 16 квітня написав, що Маляр тепер нібито “офіційно очолила комунікацію ГШ”.

Сама екс-заступник міністра оборони назвала це фейком і закликала вірити лише офіційним джерелам.

Генштаб заявив, що останнім часом з'являється “багато спекуляцій” навколо системи комунікацій ГШ та керівництва.

В органі зазначили, що взаємодія з медіа, підготовка інформаційних повідомлень та розповсюдження перебувають у компетенції Управління зі зв'язків із громадськістю ЗСУ, і до цього залучено лише військових.

“Система комунікацій ЗСУ розвивається та функціонує без залучення інших осіб, зокрема, колишніх заступників міністра оборони України. Просимо не залучати Збройні Сили України до політичної боротьби, використовувати лише офіційну інформацію, яка поширюється по верифікованих каналах ЗСУ, та дотримуватись інформаційної гігієни”, – призвали до Генштабу.

Нещодавно Маляр потрапила до скандалу через свої різкі висловлювання про демобілізацію військовослужбовців, які захищають країну з початку повномасштабного вторгнення. 13 квітня в ефірі політичного ток-шоу на Суспільному Маляр довела до сліз нардепа від Голосу Інну Совсун, яка в контексті скасування норм про демобілізацію у новому законі розповідала про свого чоловіка, який перебуває на фронті з перших днів повномасштабної війни.

Маляр тоді заявила, що, йдучи на фронт, людина має знати Конституцію – одна з норм передбачає неможливість демобілізації до завершення воєнного стану. Згодом Маляр вибачилася за свої висловлювання.

Читайте також: “Замість журналістів були розвідники з маячками”. Анна Маляр про мобілізацію та касту обраних медіа

Previous post Без світла, газу та серед мін: як виживають люди в Ізюмському районі
Next post Ліга чемпіонів: повний розклад матчів 16 квітня