США про те, чому не захищають небо України, як Ізраїлю: Абсолютно різні відносини | новини України

Спікер Держдепу зазначив, що на користь американського народу – не допустити прямого збройного конфлікту між США та Росією

Уляна Кричковська Уляна Кричковська

Редактор новин LIGA.net

США про те, чому не захищають небо України так, як Ізраїлю: Абсолютно різні відносини
Залізний купол. Ілюстративне зображення (Фото: EPA)

США не допомагають Україні збивати російські ракети та дрони, як вони зробили це з іранськими в Ізраїлі, бо американо-ізраїльські та американо-українські відносини “цілком різні”. Про це розповів представник Державного департаменту США Метью Міллер під час брифінг.

Міллер зазначив, що розуміє коментарі президента Володимира Зеленського щодо того, що західні союзники збивали іранські ракети та дрони в небі над Ізраїлем, але бояться робити те саме в Україні. Він зазначив, що президент “будь-якої країни, яка зазнає таких виснажливих нападів, шукатиме будь-який можливий спосіб захистити свій народ”.

Проте, представник Держдепу наголосив, що у США “цілком різні відносини з Україною та Ізраїлем”.

“Ми маємо десятиліття партнерства з Ізраїлем у сфері безпеки, де ми надаємо їм пряму військову допомогу – не лише протягом двох років конфлікту, а протягом десятиліть – і маємо тривалі, широкі зв'язки між нашими військовими та ізраїльськими військовими, які тривають десятиліттями”, – зазначив Міллер.

Він наголосив, що Ізраїль є основним союзником США поза НАТО, а Україна перебуває в іншому становищі.

“Ми не мали такої угоди (про статус основного союзника поза НАТО. – Ред.) з ними (українцями) за кілька місяців до цього конфлікту”, – сказав речник.

Міллер зазначив, що США надають Україні обладнання, необхідне для захисту неба, і туди входять системи ППО, зокрема Patriot. При цьому він наголосив, що США не збираються вступати в “прямий збройний конфлікт із Росією”.

“З огляду на це, що ми не знаходимося у збройному воєнному конфлікті з Росією, що вимагало б від американських літаків перебувати в небі над Україною, відповідаючи на російські атаки. І ми не збираємося вступати у прямий збройний конфлікт із Росією. Президент Сполучених Штатів дав це дуже чітко зрозуміти”, – заявив Міллер.

Спікер зазначив, що на користь американського народу – не допустити прямого збройного конфлікту між США та Росією, тому що вони “не хочуть Третьої світової війни”.

Він також наголосив, що із питанням про те, що США можуть зробити для України – варто звертатися до Конгресу США, адже там є додатковий законопроект про витрати, який дозволить надати Україні більше обладнання.

“Ми сподіваємося, що цей законопроект буде ухвалено”, – додав Міллер.

15 квітня американські сили Близькому Сході відзвітувалищо під час масованої повітряної атаки Ірану по території Ізраїлю перехопили “щонайменше” шість балістичних ракет та понад 80 ударних безпілотників.

Читайте також: “Користуються тим, що Україні не вистачає сил та коштів”. У ЗСУ розкрили деталі нічної атаки росіян

  • Росія останнім часом повернулася до активним обстрілом Харкова, другого за величиною міста України Там знищено практично всю енергетичну інфраструктуру. Вранці 11 квітня ворог наніс близько 10 ударів по критичній інфраструктурі міста.
  • 16 квітня високий представник Європейського Союзу з питань закордонних справ та безпекової політики Жозеп Боррель заявивщо дешевше купити американські системи протиповітряної оборони Patriot, аніж відновлювати Трипільську електростанцію, яку зруйнувала Росія.
  • 17 квітня Росія тричі вдарила по Чернігову: понад 60 людей отримали поранення різного ступеня, серед них троє дітей, станом на 16:00, було відомо про 16 загиблих людей.

Читайте також: ППО для України. Зеленський заявив, що Україна хоче скликати засідання Ради Україна – НАТО

Previous post ???? За матеріалами СБУ тюремний строк отримав рашист, який розстріляв мешканця Киї…
Next post Мінкульт прибрав «Арку дружби народів» з реєстру пам’яток. Тепер її можна демонтувати