Прем'єр Латвії: Важливо допомогти Україні захистити небо аналогічним способом із Ізраїлем | новини України

Глава латвійського уряду сказала, що союзники хочуть допомагати та шукати додаткові системи ППО для України

Влада Дубік Влада Дубік

Редактор новин LIGA.net

Прем'єр Латвії: Важливо допомогти Україні захистити небо аналогічним із Ізраїлем способом
Евіка Силіня (Фото: Leszek Szymanski/EPA)

Прем'єр-міністр Латвії Евіка Силіня заявила, що важливо допомогти Україні захистити небо так само, як це було з Ізраїлем. Про це вона сказала після зустрічі з президентом країни Едгарсом Рінкевичем, повідомляє Delfi.

За словами прем'єра, на саміті Європейської ради у Брюсселі на порядку денному стоятиме, зокрема, і питання щодо ситуації в Україні.

“З Балтійськими країнами та іншими державами-членами ЄС ми продовжуємо підтримувати Україну, і ми хочемо продовжувати підтримувати Україну у пошуках варіантів протиповітряної оборони на додаток до того, що вже було зроблено”, – сказала глава латвійського уряду.

Вона нагадала про атаку Ірану на Ізраїль у ніч на 14 квітня та заявила, що важливо допомогти Україні аналогічним чином захистити свій повітряний простір.

Окрім українського питання, на саміті розглядатиметься конкурентоспроможність Євросоюзу, сільське господарство та напад Ірану на Ізраїль, додала прем'єр.

  • 15 квітня Зеленський провів аналогію між Ізраїлем та Україною, які не є членами НАТО, заявивши, що для захисту від терору достатньо політичної волі.
  • 16 квітня у Білому домі заявили, що не братимуть участі у відбитку повітряних атак Росії в Україні так, як це робили для Ізраїлю, адже ці конфлікти “різні”.
  • 17 квітня Боррель сказав, що союзники не можуть збивати ракети та дрони над Україною, адже у державі відсутні військові бази європейських країн, що знаходяться на Близькому Сході.

Читайте також: ППО для України. Столтенберг: НАТО має багато систем, якими можна поділитися

Previous post Життя в СРСР — звідки та коли з’явилися комісійні магазини та що в них відбувалося
Next post За останні два роки на фінансування парламентських партій із держбюджету України виділили понад 1,6 млрд грн – YouControl