З'явився текст законопроекту щодо допомоги США Україні: що у ньому | новини України

З'явився текст законопроекту про допомогу США Україні: що в ньому
Прапори США та України (Фото: Офіс президента)

З'явився повний текст законопроекту щодо надання військової та економічної допомоги Україні. Документ опубліковано на сайті Палати представників Конгресу США.

Зокрема, документом передбачено надання допомоги Україні більш як на $60 млрд.

$13,8 млрд підуть на закупівлю нових систем озброєнь, оборонних товарів та оплату оборонних послуг. Ще $23 млрд передбачено на поповнення арсеналів США.

Частина допомоги буде надана у вигляді позики. А саме, $7,85 млрд. економічної допомоги нададуть у вигляді кредитів. Водночас, після листопада 2025 року президент США зможе списати 50% заборгованості за цими кредитами, а з 1 січня 2026 року – 100% боргу, проте за умови, якщо це рішення підтримає Конгрес.

Крім цього, згідно із законопроектом, американський президент має надати Україні далекобійні ракети ATACMS, якщо вважатиме, що це не зашкодить національній безпеці та інтересам США.

Протягом 45 днів після ухвалення законопроекту Державний департамент та Пентагон мають подати стратегію США щодо підтримки України.

  • 15 квітня сенатор Шумер заявив, що лідери Конгресу досягли згоди щодо допомоги Ізраїлю та Україні.
  • 17 квітня Джонсон повідомив, що Палата представників голосуватиме за законопроект про допомогу для України 20 квітня.

Читайте також: Зеленський про допомогу від США в кредит: Вже не має значення, нам потрібно вижити

Previous post Друга дружина Остапчука заявила, що під час розлучення він претендував на Range Rover, який “на всю країну” подарував їй перед весіллям
Next post Комітет розвідки США закликає Конгрес до кінця тижня схвалити допомогу Україні