Голосування за допомогу Україні у Конгресі США відбудеться 20 квітня новини України

Напередодні Джонсон запропонував розділити надання допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню на різні законопроекти

Тетяна Ланчуківська Тетяна Ланчуківська

Редактор новин LIGA.net

Голосування за допомогу Україні у Конгресі США відбудеться 20 квітня
Майк Джонсон (Фото: EPA)

У суботу, 20 квітня, Палата представників голосуватиме за законопроекти про іноземну допомогу, включаючи фінансування для України. Про це повідомило видання CNN із посиланням на заяву спікера Палати представників Конгресу США Майка Джонсона.

Джонсон заявив, що голосування відбудеться у суботу увечері. В Україні це буде ніч на неділю, 21 квітня. Різниця у часі між Києвом та Вашингтоном становить сім годин.

“Базовий текст матиме деякі з наших нововведень щодо відповідального фінансування. Ми багато говорили про концепцію кредиту для України. Звичайно ж, цей фрагмент не вийде за межі. Загальна концепція залишається незмінною, куди буде направлено фінансування. І ви побачите, як Палата це розгляне” , – Заявив Джонсон, трансляція його виступу велася в телемарафоні.

16 квітня Джонсон заявив, що розіб'є законопроект про допомогу союзникам на чотири окремі частини. Пропозиція спікера Палати представників фактично відображає законопроект на $95 млрд допомоги, який проголосував Сенат, але розбиває її на чотири частини.

  • Під час своєї передвиборчої кампанії у Південній Кароліні екс-президент США Трамп запропонував позичити Україні гроші на військові потреби, доки у Конгресі затримується затвердження подальшої підтримки для ЗСУ.
  • 14 березня спікер Палати представників Джонсон висунув таку саму пропозицію.
  • 21 березня стало відомо, що демократи у Конгресі США підтримують ініціативу республіканців щодо надання Україні допомоги у кредит.

Читайте також: Кірбі: Пропозиція Джонсона про допомогу “на перший погляд” відповідає запитам Білого дому

Previous post До Румунії прибули три нові F-16 для навчання українських пілотів. Політ на одному з них здійснила міністр оборони Нідерландів. Фото
Next post Манчестер Сіті Реал — дивитись онлайн відео голів та огляд матчу Ліги чемпіонів 17 квітня