Зеленський: У виробництві зброї є позитивні речі, це стосується дронів та снарядів | новини України

Президент Володимир Зеленський заявив про “позитивні речі” у вітчизняному виробництві зброї, зокрема снарядів та дронів. Про це він сказав у вечірньому відеозверненні.

Він зазначив, що провів селектор, на якому головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський звітував про фронт, операції Сил оборони та результати. Міністр оборони Рустем Умеров доповів про постачання зброї, техніки та комунікації з партнерами.

Зеленський наголосив, що виробництво українських САУ “Богдана” вдалося збільшити до 10 на місяць.

“Загалом у виробництві зброї є позитивні речі. Особливо ми цінуємо все, що стосується виробництва дронів та снарядів. Я незмінно вдячний кожній компанії, кожному виробнику, які забезпечують наші Сили оборони та безпеки України всім необхідним”, – сказав президент.

Він також розповів про зустріч з віце-канцлером німецького уряду Робертом Хабеком – обговорювалися потреби України в засобах протиповітряної оборони та відповідна комунікація з партнерами, з третіми країнами, які можуть допомогти, і з якими про це говоритимуть представники Німеччини.

Зеленський зазначив, що готується конференція у Німеччині щодо відновлення України, і цей формат домовлено зробити сфокусованим, зокрема, на оборонно-промисловому комплексі – на виробництві, на енергетиці, на відновленні, на ППО.

Читайте також: Сили оборони отримають 2000 коштів РЕБ ближньої дії

Previous post В Європарламенті презентували “20 днів у Маріуполі”
Next post Зеленський обіцяє блокувати російські ЗМІ у прикордонних громадах