Куліба відкрив “дипломатичну таємницю”: Не тільки Нідерланди готові купити Patriot для ЗСУ | новини України

Глава МЗС наголосив, що більше не потрібно шукати батареї ППО в інших країнах – вже добре всім відомо, де вони

Оксана Житнюк Оксана Житнюк

Редактор новин LIGA.net

Куліба відкрив "дипломатичну таємницю": Не тільки Нідерланди готові купити Patriot для ЗСУ.
Дмитро Кулеба (Фото: Валентина Поліщук/LIGA.net)

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, що не лише Нідерланди готові купити системи протиповітряної оборони Patriot для України, а й не став конкретизувати. Про це він сказав в ефірі телемарафону після зустрічі глав МЗС країн G7 в Італії.

За словами Кулеби, у кулуарах була “дуже відверта” розмова з приводу необхідності зміцнення української протиповітряної оборони, і “цілком усі” зосереджені на прийнятті рішень.

“Вже не потрібно шукати батареї, вже добре всім відомо, де ці батареї. Все, що говорила Україна раніше, підтвердилося. Навіть більше батарей, ніж 100, про які ми говорили”, – сказав Кулеба.

Він зазначив, що вже є конкретика щодо того, з яких країн можна швидко доставити батареї ППО.

“Відкрию невелику дипломатичну таємницю: Нідерланди не єдина держава, яка готова зараз купити батарею Patriot у будь-якої країни світу за ціною, яку ця країна назве”, – сказав Кулеба.

  • 6 квітня Зеленський заявив, що Україні потрібно 25 систем протиповітряної оборони Patriot по шість-вісім батарей у кожній, щоб повністю закрити небо.
  • 10 квітня глава європейської дипломатії Боррель зазначив, що армії країн ЄС мають близько 100 батарей Patriot, а Україні не можуть надати навіть сім, про які відчайдушно просить Київ.
Previous post Дрони на фронті: чому ЗСУ так потрібні безпілотники
Next post УАФ оприлюднила попередні результати аудиту за 2015 – 2023 роки, нестачу 1,3 мільярда