Директор ЦРУ попередив, що без допомоги США Україна може програти війну до кінця року новини України

Вільям Бернс попередив американських законодавців про можливі наслідки затягування з ухваленням допомоги у Конгресі США

Оксана Житнюк Оксана Житнюк

Редактор новин LIGA.net

Директор ЦРУ попередив, що без допомоги США Україна може програти війну до кінця року
Вільям Бернс (Фото: EPA)

Директор ЦРУ Вільям Бернс заявив американським законодавцям на Капітолійському пагорбі 18 квітня, що якщо зараз не буде схвалено допомогу для України, то Київ може програти війну до кінця року. Про це повідомляє Politico.

Виступаючи на заході у Президентському центрі Джорджа Буша, Бернс закликав законодавців США ухвалити додаткову програму, яка передбачає виділення мільярдів на військову підтримку України.

“З поштовхом, який дасть військова допомога, як практично, так і психологічно, українці цілком здатні протриматися до [конца] 2024 року та подолати зарозумілу думку Путіна про те, що час на його боці”, – сказав він.

Якщо ж Конгрес не схвалить рішення, то, на думку Бернса, “картина буде набагато гіршою”.

“Є цілком реальний ризик того, що українці можуть програти на полі бою до кінця 2024 року або, принаймні, поставити Путіна у становище, коли він зможе, по суті, диктувати умови політичного врегулювання”, – попередив голова ЦРУ.

  • 17 квітня речник Палати представників Джонсон повідомив, що голосування за законопроект про допомогу для України відбудеться 20 квітня.
  • З'явився текст законопроекту: документом передбачено надання Україні допомоги понад $60 млрд. Частину допомоги буде надано у вигляді позики. Також законопроект передбачає, що американський президент може надати Україні далекобійні ракети ATACMS.
  • Байден обіцяє “негайно” підписати закон про допомогу Україні та Ізраїлю, як тільки проект схвалять американські законодавці.

Читайте також: Зеленський про допомогу від США у кредит: Вже не має значення, нам потрібно вижити

Previous post Енерготерор рф: чи є змога уникнути блекауту
Next post Хакери атакували білоруський завод, вимагаючи звільнити політв’язнів