Bihus.Info випустив сюжет про “мережу УПЦ-ФСБ”: там фігурує нардеп Артем Дмитрук | новини України

Журналісти Bihus.Info випустили сюжет про кремлівську агентурну мережу, яка діє в Україні та за кордоном на основі церкви Московського патріархату та метою якої є дестабілізація внутрішньополітичної ситуації. У сюжеті фігурує позафракційний нардеп Артем Дмитрук, виключений із Слуги народу 2021 року.

“У наших руках виявилася схема роботи ФСБ-шно-УПЦ-шної мережі. А також частина листування її учасників”, – повідомили журналісти.

У Bihus заявили, що знайшли докази співпраці Дмитрука з підозрюваним у п'яти злочинах проти України священиком УПЦ МП Сергієм Чертиліним.

Журналісти показали скріншот листування: Чертилін розповів “комусь головному” про “результат” зустрічі з Дмитруком.

За його словами, нардеп Дмитрук готовий до “повної співпраці”. Нардеп зазначив, що вдалося переконати деяких колег по парламенту щодо законопроекту №8371 щодо діяльності релігійних організацій. Документ пропонує заборонити УПЦ МП.

У сюжеті розповідається, як нардепам пропонувалося блокувати законопроект, завалюючи його правками – “можна і маревними”.

Дмитрук у розмові з журналісткою підтвердив, що він мав зустріч із приводу “захисту” УПЦ МП в Україні.

Bihus.Info випустив сюжет про "мережі УПЦ-ФСБ": там фігурує нардеп Артем Дмитрук
Скріншот з відео
  • 12 березня СБУ заявила, що знешкодила масштабну агентурну мережу ФСБ, яка “під прикриттям” УПЦ МП намагалася дестабілізувати ситуацію в Україні. Обшуки відбувалися в учасників “Союзу православних журналістів”.
  • 12 квітня СБУ прийшла з обшуками та вручила підозру заступнику голови відділу зовнішніх відносин УПЦ МП протоієрею Миколі Данилевичу – учаснику делегації, яка у 2017 році разом із проросійським екс-депутатом Новинським умовляла Варфоломія не давати Томос ПЦУ.
Previous post В Україні нагородили архітекторів за реставрацію історичної спадщини
Next post США і Британія ввели санкції проти Ірану