Сім головних новин України та світу на 21:00 18 квітня | новини України

Сім головних новин України та світу на 21:00 18 квітня
Ілюстративне фото – Міноборони РФ

1. Шольц: Україна може отримати ще шість систем Patriot від партнерів НАТО. Україна може отримати додаткові системи протиповітряної оборони від партнерів НАТО. Про це на брифінгу повідомив канцлер Німеччини Олаф Шольц (докладніше).

2. Росія переміщає кораблі-носія “Калібрів” на Каспій – Зеленський. Українські удари по об'єктах росіян у тимчасово окупованому Криму призвели до “болючих” втрат для агресора, а кораблі РФ переміщуються до Каспійського моря через дії Сил оборони. Про це повідомив президент Володимир Зеленський після доповідей від військових (докладніше).

3. Україна збільшила виробництво САУ “Богдану” до десяти на місяць. Україна збільшила виробництво самохідних артилерійських установок “Богдана” до десятої на місяць, розповів президент Володимир Зеленський (докладніше).

4. Німеччина пообіцяла Україні ще одну систему IRIS-T. Прибуде за кілька тижнів. Віце-канцлер Німеччини Роберт Хабек та виконавчий директор оборонної компанії Diehl Defence Гельмут Раух 18 квітня прибули до Києва з візитом, під час якого останній анонсував постачання Україні додаткової системи протиповітряної оборони IRIS-T (докладніше).

5. Нестача обіцяних снарядів та зброї створила у бюджеті України розрив на $4 млрд. Україні довелося позапланово здійснити $4 млрд видатків із бюджету через брак обіцяної партнерами зброї, розповів міністр фінансів Сергій Марченко під час виступу на міністерському круглому столі в рамках весняних зборів Світового банку та Міжнародного валютного фонду у Вашингтоні (докладніше).

6. Конфіскація активів РФ та розширення санкцій: Маркарова розповіла, що планує Конгрес. Конгрес США хоче дозволити конфіскацію на користь України суверенних активів РФ та розширення антиросійських санкцій. Відповідні норми містять запропонований у середу на розгляд Палати представників Конгресу США 21st Century Peace through Strength Act (“Акт про мир у XXI столітті через силу”). Про це повідомила посол України у США Оксана Маркарова (детальніше).

7. Спікер Палати Джонсон: Надання летальної допомоги Україні зараз є критично важливим. Спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон в ефірі американського телеканалу C-SPAN заявив, що вважає допомогу Україні “критично важливою” (докладніше).

Читайте також тексти дня:

Зруйновано теплову генерацію. Чому це критично і що робити

“Не час крутити носом”. Коли Україна отримає допомогу від США і чому кредит – це непогано

Previous post Тістечко для бійця: у Кропивницькому запустили благодійну акцію
Next post Директор ЦРУ попередив конгресменів про ризик для України програти війну в разі неухвалення допомоги