Тістечко для бійця: у Кропивницькому запустили благодійну акцію

У Кропивницькому запустили благодійну акцію – тістечко для бійця. В одній з міських кав’ярень відвідувачі можуть оплатити смаколик. Щотижня солодкі подарунки від жителів Кропивницького підприємці відвозять у медзаклади, де наразі лікують воїнів. Скільки вже передали гостинців та що про такий турботливий жест думають самі захисники – запитав у них Володимир Іванченко.

У цьому кондитерському цеху зранку кипить робота. Випікають і прикрашають тістечка, які вже за кілька годин – повезуть у кав’ярню.

А там відвідувачі не лише ласуватимуть, а й долучаться до благодійної акції. Кожен покупець може замовити й оплатити десерт для пораненого воїна.

Катерина Лунгул, власниця кав’ярні:

Це, наприклад, еклер, це тістечко шу, це пончик, це капкейк, це, можливо там, львівський сирник, це макарончик, це тирамісу, це трайфл. Це те, що дуже зручно в транспортуванні.

Кропивничанам така ідея сподобалася. Вони придбали для бійців уже понад дві сотні тістечок. Солодкий донат зробила і Марго.

Маргарита, жителька Кропивницького:

Можна мені макаронс блакитний і якийсь смачненький тортик для військового? – Так, зараз буде зроблено – Дякую.

Усі ЗСУ-десерти працівники кав’ярні доправляють у шпиталь, де вояки відновлюються після поранень. Солодкий стіл благодійники влаштували просто неба і запросили на чаювання.

Супер! Як вдома побував.

Валентин розповідає: з побратимами у складі 61-ї бригади ЗСУ боронили авдіївський напрямок. Під час однієї з ворожих атак ледь не втратив руку.

Валентин, військовослужбовець ЗСУ:

Це дрон-камікадзе. Залетів прямо був в окоп до нас. Осколкове. Та трохи зачепило. Слава Богу, руку зберегли. Рука працює.

Гостинцям захисники раді. Кажуть, на фронті – не до тістечок. А тут підтримка цивільних громадян надихає.

Ярослав, військовослужбовець ЗСУ:

Дуже смачне, дуже дякуємо. Видно, що майстер своєї справи готував. Волонтери дають, це якийсь домашній затишок, щось таке, щоб відчути, як кажуть, життя.

І такі позитивні емоції сприяють одужанню, – переконані медики. Не лише тіло потребує відновлення, а й психологічний стан бійців. Тому турбота для них найкращий антидепресант.

Ганна Колєва, кризовий психолог:

Такі маленькі радощі, вони, звичайно, сприяють відновленню і сприяють тому, що людина почуває себе в центрі уваги, і розуміє, що про неї дбають.

Володимир Кравчук, власник кав’ярні, співорганізатор акції:

Посмішка на обличчі військового – це вже перемога. І ми хочемо, щоб військові себе почували також людьми, потрібними людьми, за яких не забувають, навіть у стінах лікарень.

Військовики не приховують: понад усе прагнуть відновитися і повернутися на фронт. Кажуть, битимуться допоки не проженуть ворога з рідної землі.

Previous post Виробник іранських “шахедів” порапив під санкції — новини на LB.ua
Next post Сім головних новин України та світу на 21:00 18 квітня | новини України