Іран довів, що загрожує стабільності на Близькому Сході – віце-спікер Кнесета Сова | новини України

Віце-спікер Ксенета Сова зазначив, що Тегеран як країна-член ООН відкрито погрожує стерти Ізраїль з землі

Уляна Кричковська Уляна Кричковська

Редактор новин LIGA.net

Ігор Тимоць Ігор Тимоць

Кореспондент LIGA.net

Іран довів, що загрожує стабільності на Близькому Сході – віце-спікер Кнесета Сова
Іран. Ілюстративне зображення (Фото: EPA)

Іран довів, що є загрозою стабільності на Близькому Сході та сформував проти себе регіональну коаліцію, яка довела ефективність в оборонних діях. Про це в коментарі для ЛІГА.net розповів ізраїльський політик, віце-спікер Кнесета Євген Сова.

Сова зазначив, що одна справа – вести агресивні дії проти Ізраїлю через проксі, інша – загрожувати США вдарити по їхнім військовим базам у Перській затоці або країнам, які співпрацюють з Єрусалимом.

“Іран, сам того не бажаючи, сформував проти себе регіональну коаліцію, яка довела ефективність в оборонних діях. У майбутньому, сподіваюся, вона буде також ефективною в усуненні іранської загрози. Тегеран як країна-член ООН відкрито загрожує стерти Ізраїль із землі. створити ядерну зброю. До цих заяв ставимося більш як серйозно”, – зазначив він.

17 квітня речник Держдепу США Міллер розповів про те, що США не допомагають Україні збивати російські ракети та дрони, як вони зробили це з іранськими в Ізраїлі, тому що американо-ізраїльські та американо-українські відносини “цілком різні”.

  • Пізно увечері 13 квітня 2024 року прес-служба ЦАХАЛ повідомилащо Іран запустив зі своєї території безпілотники у бік Ізраїлю
  • Американський президент Джо Байден публічно заявивщо війська США допомогли Ізраїлю збити майже всі безпілотники та ракети, запущені Іраном.
  • Міністерство закордонних справ засуджений масовану атаку Ірану на Ізраїль, закликавши не допустити масштабнішого регіонального конфлікту.
  • 15 квітня американські сили Близькому Сході заявилищо під час масованої повітряної атаки Ірану по території Ізраїлю перехопили “щонайменше” шість балістичних ракет та понад 80 ударних безпілотників.

Читайте також: Україна – не Ізраїль, Росія – не Іран. Чому США та союзники не збивають ракети в нашому небі

Previous post ​В Україні заборонили проросійську політичну партію СПАС
Next post Великобританія виділила Україні понад $180 млн на зміцнення енергосистеми | новини України