Палата представників Конгресу США підтримала пакет допомоги Україні

Палата представників Конгресу США у рамках процедурного голосування підтримала законопроекти про пакети допомоги Україні, Тайваню та Ізраїлю. На підтримку трьох країн-союзниць США пропонується виділити $95 млрд.

Також конгресмени розглядали законопроект про національну безпеку, в якому, крім іншого, пропонується  використовувати заморожені російські активи для допомоги Україні.

Голосування пройшло за всіма чотирма проектами одразу. Процедурному голосуванню щодо пакетів допомоги передували нетривалі дебати. Після них проект схвалили 316 членів палати. Проти проекту – 94 голоси.

Проекти допомоги запропонував речник Палати представників, республіканець Майк Джонсон. Як повідомляє The Hill, це посилило конфлікт Джонсона та частини його однопартійців-конгресменів, які залишилися незадоволеними законопроектами. Так, серед тих, хто проголосував проти, – 55 республіканців.

Читайте також

Заборонити фінансування “Азову”: в закон США про допомогу Україні подали більше сотні правок

Палата представників може ухвалити пакет допомоги Україні вже в суботу, 20 квітня. Після цього він надійде на розгляд Сенату Конгресу, більшість якого на відміну від Палати представників мають демократи.

Останні вже повідомляли, що готові оперативно схвалити пакет та відправити його на підписання президенту США Джо Байдену. Після підпису главою держави пакет набуде чинності.

Проект про новий пакет допомоги Україні опублікований Палатою представників Конгресу США 17 квітня. Проект передбачає виділення Україні понад $60 млрд та передачу далекобійних ракет ATACMS. У документі також передбачається перехід з безоплатної допомоги на систему позик – українська влада повинна буде повернути витрачені на пакет кошти.

Нагадаємо, 45-й президент США республіканець Дональд Трамп заявив, що для США важливим є “виживання України”, і дорікнув європейським союзникам за недостатню підтримку Києва.

Previous post ???? Віталій Кличко: Українські Захисники з ампутаційними пораненнями, яких ми вчор…
Next post «Очікую оголошень щодо ППО для України найближчим часом» – Столтенберґ після засідання Ради Україна-НАТО