Україна непричетна до теракту в “Крокусі” – заява G7

Заяви російської влади про “український слід” у теракті в підмосковному”Крокус Сіті Холлі” є безпідставними звинуваченнями. Уряд рф має припинити використовувати цю трагедію проти України. Про це йдеться у заяві міністрів закордонних справ країн G7 за підсумками зустрічі в Італії.

Ми рішуче відкидаємо безпідставні спроби російської влади звинуватити Україну в трагічному теракті
під Москвою 22 березня, відповідальність за який взяв ІДІЛ. Ми закликаємо Росію припинити використовувати цю трагедію в її зусиллях з дезінформації проти України. Ми залишаємося непохитними в нашій боротьбі з тероризмом, про що свідчить те, що кілька країн G7 продовжують ділитися з Росією інформацією з цього питання.

Читайте також

США попередили росію про підготовку теракту в “Крокусі” за два тижні до нападу – ЗМІ

Нагадаємо, теракт у підмосковному “Крокус Сіті Холлі” стався ввечері 22 березня. За останніми даними, внаслідок нападу на концертний зал загинули 145 особи, десятки зникли безвісти та ще 500 постраждали.

Відповідальність за напад узяв на себе осередок “Ісламської держави” під назвою “Вілаят Хорасан”. Однак російська влада знову і знову заявляє про причетність України до теракту.

Російський диктатор володимир путін заявляв, що четверо виконавців нападу затримані на шляху до України, де для них українською стороною нібито було підготовлено “вікно” для переходу кордону.

Начальник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Кирило Буданов заявив, що про підготовку теракту росія точно знала мінімум з 15 лютого.

Previous post Палата представників США зробила перший крок до ухвалення допомоги Україні
Next post 6-річний хлопчик залишився сиротою, загинула вся його родина – ОВА