Опозиціонерку Лілію Чанишеву етапували до Пермського краю.

Екс-голову штабу Олексія Навального в Уфі Лілію Чанишеву етапували з Башкортастану до Пермського краю, повідомляє видання RusNews з посиланням на чоловіка засудженої активістки Алмаза Гатіна.

“Вночі дружину відвезли до ІЧ-28 Березники Пермського краю. Маршрут проходження: СІЗО-3 Челябінськ, СІЗО-5 Єкатеринбург, СІЗО-5 Перм”, – повідомив Гатін. За його відомостями, його дружину помістять або в колонію № 32 у Пермі, або в колонію № 18 у Кунгурі.

  • Лілія Чанишева ув'язнена з листопада 2021 року. У червні 2023 року Кіровський районний суд Уфи засудив Лілію Чанишеву до семи з половиною років колонії загального режиму у справі про екстремістську спільноту. Чанишеву – як і деяких інших колишніх координаторів та соратників Навального – заарештували після того, як пов'язані з опозиційним політиком організації визнали “екстремістськими” та заборонили їхню діяльність у Росії.
  • З 4 грудня 2023 року Чанишева відбувала покарання у жіночій виправній колонії №28 у Березниках Пермського краю. На початку квітня її доправили до уфімського СІЗО. У квітні Верховний суд Башкортостану на вимогу прокуратури збільшив термін покарання опозиціонерки до дев'яти з половиною років колонії загального режиму. Вини вона не визнає.
  • Олексій Навальний, за інформацією російської влади, помер у колонії “Полярний вовк” в ЯНАО 16 лютого цього року. Наприкінці його смерті сказано, що політик помер від природних причин. Прихильники Навального вважають, що його вбили. За час свого ув'язнення більше 300 днів він провів у ШІЗО.
Previous post День подяки волонтерам: історії тих, хто завжди готовий допомогти
Next post В’ячеслав Фетісов образив президента Франції Емманюеля Макрона через Олімпіаду