Зеленський прокоментував ідею Макрона про Олімпійське перемир'я | новини України

15 квітня президент Франції заявив, що добиватиметься припинення вогню в Україні, Ізраїлі та Судані на час Олімпійських ігор у Парижі

Уляна Кричковська Уляна Кричковська

Редактор новин LIGA.net

Зеленський про ідею "Олімпійського перемир'я": Замороженого конфлікту з Росією не буває
Володимир Зеленський (Фото: ВП)

Французький лідер Емманюель Макрон розуміє, що для російського диктатора Володимира Путіна немає жодного перемир'я, а Олімпіада перестав бути авторитетом. Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю Х'юго Декрипту. Також він вкотре наголосив, що не вірить у формат перемир'я з Росією загалом.

За словами президента України, він не вірить не лише у цей формат перемир'я з РФ, а взагалі у будь-який. Він зазначив, що Макрон також це знає, адже був свідком під час Нормандського формату.

“Ми разом проходили весь цей мінський процес. Франція, Німеччина, Україна – ми всі живі свідки, не за книжками, а ми живі свідки, що замороженого конфлікту з Росією не буває. Це питання для перегрупування Росією і надання їм ще додаткових сил, щоб потім знищувати нас. Ми це проходили”, – сказав Зеленський.

ДОВІДКА.

Нормандський формат – тип зустрічей у чотиристоронньому форматі (Україна-Німеччина-Франція-Росія), де обговорюються питання щодо Російської озброєної агресії проти України.

Український лідер нагадав, що подібна ситуація вже була під час підписання домовленостей у нормандському форматі, коли були домовленості щодо періоду cease-fire. Однак навіть тоді були люди, які стріляли українськими військовими.

Він розповів, що Росія тренувала своїх снайперів, котрі щодня вбивали українців.

“Це з доказами все є. Емманюель все це знає. Вони просто виходили на полювання. За телефонними перехопленнями, які були від нашої розвідки, ми все це чули. У них заходила група 20-30 фахівців, які кілька місяців поспіль щодня вбивали наших людей. , хоча був cease-fire.

Зеленський у підсумку зазначив, що для Путіна “не існує жодного перемир'я, жодної Олімпіади, жодних авторитетів”.

15 квітня президент Франції заявив, що добиватиметься припинення вогню в Україні, Ізраїлі та Судані на час Олімпійських ігор у Парижі. Французький лідер зазначив, що сподівається на сприяння з боку Китаю у цьому питанні.

  • Раніше стало відомо, що розвідка Франції пропонує скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі через загрозу терористичних актів.
  • Тоді ж Макрон заявивЩо “не сумнівається” в тому, що Росія “націлиться” на Олімпійські ігри в Парижі влітку 2024 року, не уточнивши, що має на увазі.

Читайте також: Новий секретар РНБО про ідею поступок територій в обмін на “світ”: Було б жорстокою зрадою українців

Previous post Пентагон: засідання “Рамштайн” пройде у віртуальному форматі – новини LB.ua
Next post У домовленостях про ATACMS для України всі точки розставлено