Вбивство поліцейського. У підозрюваних військових було 100 гранат та 25 000 набоїв | новини України

Чоловіки залишили гранати та набої у водоймі, а планували довезти це все до свого будинку на Вінниччині, повідомив представник прокуратури.

Оксана Житнюк Оксана Житнюк

Редактор новин LIGA.net

Вбивство поліцейського.  У підозрюваних військових було 100 гранат та 25 000 набоїв
Фото: Вінницький міський суд

У підозрюваних у вбивстві поліцейського військовослужбовців, за попередніми даними, було близько сотні гранат та 25 000 набоїв. Про це в ефірі КИЇВ24 розповів керівник Вінницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони південного регіону Олексій Рихлюк.

За його словами, під час судового засідання 22 квітня підозрювані “по суті визнали свою провину” та розповіли деякі “важливі моменти”.

Він зазначив, що військові повідомили про “певну кількість” боєприпасів у водоймі, тому вибухотехніки та водолази перевірили місце. Знайдено близько 100 гранат та 100 запалів до них, а також близько 25 000 набоїв до стрілецької зброї калібру 5,45 мм.

Рихлюк наголосив, що це попередня інформація, оскільки слідчі ще проводять огляд місця події та опис майна.

Підозрювані сказали, що везли боєприпаси до свого будинку на території Вінницької області. Мета поки що невідома – це встановлюється слідством.

Коментуючи поширену в деяких пабликах інформацію про те, що військові нібито причетні до перевезення наркотиків, представник прокуратури сказав, що слідством не встановлені такі дані.

  • У ніч проти 20 квітня у Гайсинському районі Вінницької області пострілом з пістолета було вбито співробітника поліції. Ще один отримав поранення. Загиблим виявився 20-річний патрульний Максим Зарецький.
  • Увечері 20 квітня на Вінниччині було знайдено авто підозрюваних, на місці також виявлено боєприпаси.
  • У мережі спочатку поширювалася інформація про ймовірну приналежність до 28 ОМБр двох чоловіків, які вбили поліцейського на Вінниччині, але у бригаді спростували це. Сили оборони півдня заявили, що ці особи вже більше року не належать до 28 ОМБр. Пізніше Сухопутні війська підтвердили, що на найпоширеніших кадрах їх військові, але бригаду не уточнили.
  • 21 квітня двох військових затримали, а 22 квітня їм повідомили про підозру у вбивстві та замах на життя поліцейських. ГБР також розслідує факт дезертирства.
  • 22 квітня обох військових заарештували без права на заставу.

Читайте також: Вбивство патрульного у Вінницькій області. Поліція показала, як затримувала підозрюваних – відео

Previous post Головне за понеділок, 22 квітня: удар по телевежі в Харкові, відбиті штурми, засідання Ставки
Next post Німеччина зірвала постачання Україні бронетехніки класу MRAP – Bild