21-е засідання “Рамштайну” пройде 26 квітня в онлайн-форматі за участю Остіна – Пентагон | новини України

19 березня відбулося 20-те засідання у форматі “Рамштайн”

Уляна Кричковська Уляна Кричковська

Редактор новин LIGA.net

21 засідання "Рамштайн" пройде 26 квітня в онлайн-форматі за участю Остіна – Пентагон
Пет Райдер (Фото: Пентагон)

США налаштовані та готові приступити до надання необхідного військового потенціалу Україні після ухвалення додаткового бюджетного законодавства Палатою представників. Зокрема, у п'ятницю, 26 квітня, відбудеться 21 засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі “Рамштайн”. Про це заявив речник Пентагону генерал-майор ВВС Пет Райдер.

Він наголосив, що 26 квітня, міністр оборони США Ллойд Остін та голова Об'єднаного комітету начальників штабів генерал Чарльз Браун проведуть 21-те засідання Контактної групи з питань оборони України.

“Я би сказав, що примітно, що незважаючи на припущення Росії про те, що міжнародне співтовариство з часом розпадеться і втратить зацікавленість у підтримці України, все було навпаки”, – сказав Райдер.

Він поінформував, що група складається з 50 країн, і вона залишається єдиною у протистоянні вторгненню російського диктатора Володимира Путіна.

“Ви бачили, як альянс НАТО для колективної оборони розширюється, наголошуючи на міжнародному консенсусі, що безпека України має значення для безпеки всіх наших націй”, – сказав прес-секретар.

  • 19 березня міністр оборони США, відкриваючи 20-те засідання у форматі “Рамштайн”, заявив, що Сполучені Штати шукають варіантів безперебійної допомоги Україні.

  • Міністр оборони Німеччини анонсував новий пакет військової допомоги для України на 500 млн. євро, проте без далекобійних ракет Taurus.

  • Міністр оборони Бельгії Людивін Дедондер заявив, що уряд країни передасть Україні пакет військової допомоги на суму $450 млн. До нього увійдуть майже три сотні бойових броньованих машин LMV, а також три мінні тральники.

Читайте також: Міноборони назвало результати “Рамштайну”: Допомога зі снарядами, більше ракет ППО, дрони

Previous post Яке сьогодні свято 23 квітня 2024 — що не можна робити в Юріїв день, традиції
Next post Проблема залишається в тому, що нам ніхто не повинен надавати підтримку, і не буде, якщо ми виглядатимемо безперспективною інвестицією