Проблема залишається в тому, що нам ніхто не повинен надавати підтримку, і не буде, якщо ми виглядатимемо безперспективною інвестицією

Щодо голосування в нижній палаті Конгресу США, то його можна визнати перезрілим, але максимально успішним сценарієм для 2024 року, якщо ми вже увійшли до гарячої фази їх виборчих перегонів.

У мене перед очима фото всіх тих, хто щодня чекає на артилерію, кошти для ППО в містах, які зазнали і ще атакують найближчими тижнями, і солдатів, яким доводиться воювати при співвідношенні снарядів 1 до 10.

Ми втратили час, життя, квадратні кілометри. Але проблема залишається в тому, що нам ніхто не повинен надавати підтримку, і не буде, якщо ми виглядатимемо безперспективною інвестицією у сфері безпеки.

Росія мала отримати по зубах за порушення міжнародного права та чужих кордонів у Криму в 2014 році, тоді й втрати були б меншими, і кошти не потрібні були б на довгу виснажливу війну.

Все, що мав би зробити кожен із західних лідерів сьогодні – це оцінити масштаб їхніх втрат та втоми, якщо Україна програє цю війну на своїй території.

Все, що ми повинні зробити – оцінити інтерес тих, хто може і має ресурси, щоб нас підтримувати в цій війні, і шукати з ними максимально взаємовигідний бік історії. Логіка також має змусити шукати нелінійні засоби боротьби Давида проти Голіафа.

Геополітика, як і політика – про інтереси. Нічого нового, але все ще очевидніше. Я щиро і по-людськи говорю “дякую” кожному і кожному в Конгресі, хто голосував за, кожному і кожному, хто витоптав лінолеум у коридорах, щоб достукатися до конгресменів, писав статті, давав коментарі, стояв на вулицях із плакатами.

Це ще не перемога, але ми за мить до втрати всього, що нам цінне. Це не про гроші, це про засоби для виживання та самозахисту.

Мені дуже прикро було чути виступи тих [конгрессменов], хто був проти. Вони переважно знають, що роблять, тож нехай історія все поставить на свої місця.

Інтерес їхніх виборців не полягає в тому, щоб жити серед російських міфів та наративів чи тонути у пропаганді. Виграш України – на користь США та їхніх виборців, як і світ у Європі, і не відправлення згодом солдатів-американців на Європейський континент захищати кордони НАТО.

Період виборів не тільки у нас досить токсичний та безапеляційний з погляду заяв та позицій тих, хто хоче подобатися чи перемогти. Тому треба далі діяти у напрямі комунікацій:

  • підтримка України приносить прибуток виборцям та оборонній індустрії в США, а її масштаби невідповідні можливостям;
  • інвестиції в безпеку України – це про Європу, НАТО та Америку, мінімізацію втрат військових, фінансових, політичних, а також людських;
  • світ глобалізований і завдяки США, тому закритися у своєму окрузі – ілюзія безпеки;
  • в Україні нині діє наймасштабніша система прозорості витрачання коштів партнерів, і вона не знайшла зловживань, а пакет безпеки передбачає постачання зброї, а не грошей, і нікуди ці кошти не можуть бути передані далі;
  • конкретно ви сьогодні, з великою ймовірністю, своїм доларом податків врятували чиєсь життя: дитину в ліжку, яка не буде вбита російською ракетою або дроном, тому що спрацює ППО, військового та ненародженого українця, без якого цю державу не відбудувати, захистили зерно , яка буде доставлена ​​до країн Африки.

Це війна на виживання та знищення, вона не має політико-дипломатичного рішення. Усі мають стати в оборону, законну самооборону від зла, яке вже створило союз і діє дуже злагоджено та ефективно.

Джерело: Ольга Айвазовська / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора

Блог відбиває виключно думку автора. Редакція не несе відповідальності за зміст та достовірність матеріалів у цьому розділі.

Previous post 21-е засідання “Рамштайну” пройде 26 квітня в онлайн-форматі за участю Остіна – Пентагон | новини України
Next post Угорщина блокуватиме 2 млрд євро допомоги для України через “дискримінацію спільнот” | новини України