Відновлення телевежі у Харкові можливе лише після завершення бойових дій – ОВА | новини України

22 квітня окупанти завдали удару по об'єкту телевізійної інфраструктури у Харкові

Уляна Кричковська Уляна Кричковська

Редактор новин LIGA.net

Відновлення телевежі у Харкові можливе лише після завершення бойових дій – ОВА.
Телевежа у Харкові (Фото: Telegram/Олег Синегубів)

Зруйнована російським ударом телевежа в Харкові може бути відновлена ​​лише після завершення бойових дій з огляду на спосіб, яким вона була збудована. Про це повідомив директор департаменту цивільного захисту Харківської обласної військової адміністрації Іван Сокіл в ефірі Радіо Свобода.

“Якщо брати до уваги спосіб, яким вона (телевежа, – ред.) була побудована, то її відновлення можливе після завершення бойових дій”, – заявив він.

Директор департаменту цивільного захисту Харківської ОДА зазначив, що, на його думку, удар по найвищому об'єкту у Харкові був спробою залякати городян.

“Звичайно, це трохи схвилювало людей. Я думаю, цей удар був спрямований на те, щоби трохи залякати населення Харківської області, – акцентував він.

За словами Сокола, зараз цифрового телебачення у Харкові та найближчих населених пунктах відсутнє. Фахівці працюють над аналізом пошкоджень телевежі, щоб зробити остаточні висновки щодо збитків. Зокрема після аналізу пошкодженої апаратури, вдасться оцінити можливості відновлення конструкції.

  • 22 квітня окупанти завдали удару по об'єкту телевізійної інфраструктури у Харкові.
  • Глава ОВВ Синегубов розповів, що російська армія потрапила по телевежі, загальна висота якої складала 250 м, ракетою Х-59: удар був на висоті близько 140 метрів.

Читайте також: Терехов: Харків ризикує стати другим Алеппо без допомоги США

Previous post Коли та яку зброю від партнерів отримають ЗСУ: думка західних аналітиків
Next post Мінекономіки назвало два сценарії для економіки України | новини України