Смерть мобілізованого дорогою до навчального центру. Прокуратура розпочала розслідування | новини України

Закарпатський ОТЦК та СП призначив за цим фактом службову перевірку

Тетяна Ланчуківська Тетяна Ланчуківська

Редактор новин LIGA.net

Смерть мобілізованого дорогою до навчального центру.  Прокуратура розпочала розслідування
Ілюстративне фото: Генеральний штаб ЗСУ

Прокуратура зареєструвала кримінальне провадження за фактом смерті мобілізованого дорогою до навчального центру в Закарпатській області. Про це повідомив Офіс генерального прокурора. Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубинець заявив, що відкрив провадження та взяв справу під особистий контроль.

23 квітня на сторінці Закарпатського обласного центру комплектування та соціальної підтримки у Facebook повідомили, що дорогою до навчального центру у військовозобов'язаного стався напад епілепсії. Офіцер супроводу надав йому допомогу та викликав медиків. Проте до приїзду швидкий чоловік помер.

Закарпатський ОТЦК та СП призначив службову перевірку за фактом смерті військовозобов'язаного.

Пізніше ОДП повідомив, що Закарпатська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону зареєструвала кримінальне провадження за статтею про перевищення військовою посадовою владою або службовими повноваженнями. У відомстві зазначили, що інцидент стався 23 квітня у Львівській області.

“Зараз встановлюються причини настання смерті чоловіка та обставини, які могли призвести до цього”, – йдеться у повідомленні.

Також на смерть мобілізованого відреагував омбудсмен Лубінець. За його словами, згідно з довідкою військово-лікарської комісії чоловіка було визнано придатним до військової служби.

Лубинець зазначив, що за фактом смерті мобілізованого відкрив провадження за фактом ймовірного порушення прав людини. Представники омбудсмена у Закарпатській та Львівській областях працюватимуть, щоб дізнатися про всі обставини трагедії.

  • 1 березня прокуратура повідомила, що на Тернопільщині помер чоловік, який два дні провів у територіальному центрі комплектування.
  • У відомстві стверджували, що чоловік хворів на епілепсію, а на його тілі були синці та забиття. За цим фактом прокуратура відкрила кримінальне провадження.
Previous post Німеччина закликає США поставити Україні хоча б одну систему Patriot
Next post Ігри БРІКС — Росія проведе альтернативну Олімпіаду, попри заборону МОК