Розстріл нацгвардійців на Южномаші: понад два роки суд виніс вирок терміновику | новини України

Солдат-строковик отримав довічне ув'язнення

Оксана Житнюк Оксана Житнюк

Редактор новин LIGA.net

Розстріл нацгвардійців на Південмаші: більш як через два роки суд виніс вирок строковику
Артемій Рябчук, який розстріляв товаришів по службі в Дніпрі (Колаж – Олена Сошкіна/LIGA.net)

Червоногвардійський районний суд Дніпра ухвалив вирок солдату-строковику в резонансній справі про вбивство нацгвардійців на заводі “Південмаш” 2 січня 2022 року. Про це повідомив Офіс генпрокурора.

Суд визнав солдата-строковика винним у порушенні статутних правил взаємовідносин, вбивстві та замаху на вбивство двох і більше осіб, викраденні зброї, дезертирстві, а також порушенні статутних правил караульної служби та незаконному поводженні зі зброєю.

Нацгвардійцю призначено покарання – довічного позбавлення волі.

Прокурори в суді довели, що 27 січня 2022 року військовослужбовця було включено до складу варти, яка охороняла територію заводу “Південмаш” у Дніпрі.

Вночі він викрав зброю та відкрив вогонь. Внаслідок стрілянини загинули четверо його товаришів по службі та робітниця підприємства. Ще п'ятеро нацгвардійців отримали поранення різного ступеня важкості. Після скоєного стрілець втік з місця несення служби, із собою забрав зброю. Невдовзі його затримали.

У суді засуджений провину визнав повністю. На вирок суду він чекав під вартою, зазначили в ОДП.

  • 27 січня 2022 року о 03:40 на заводі “Південмаш” солдат-строковик Артемій Рябчук під час видачі зброї розстріляв з автомата Калашнікова варту військових Нацгвардії, після чого втік з автоматами та патронами. Детальніше про резонансну справу – у матеріалі ЛІГА.net.
  • ГБР розглядало три версії розстрілу, основна – дідівщина.
Previous post Військові витрати у світі безпрецедентно зросли
Next post Тариф на газ в Україні – ціна не підвищуватиметься до кінця року, завив Нафтогаз