Наслідки ударів по Липецькій та Смоленській областях 24 квітня | новини України

У Смоленській області відомо про потрапляння безпілотника до нафтобази, Липецької – до промислової зони

Мілана Головань Мілана Головань

Редактор новин LIGA.net

Росіяни пишуть про удари дронів по критичних об'єктах у Липецькій та Смоленській областях
Нафтобаза (Ілюстративне фото/ресурс окупантів)

Російська регіональна влада заявила, що в ніч на 24 квітня у двох областях Росії було чути вибухи. У Смоленській області виникла пожежа на “паливно-енергетичних об'єктах”, у Липецькій стало відомо про потрапляння безпілотника по “промисловій зоні”.

Губернатор Смоленської області Василь Анохін близько 05:00 повідомив, що “внаслідок атаки противника з цивільних паливно-енергетичних об'єктів на території Смоленського та Ярцевського району сталося загоряння”.

Паралельно російські Telegram-канали почали розповсюджувати відео, на якому, як стверджується, горить нафтобаза у Смоленській області. Закадровий голос каже, що “горить все сильніше і сильніше”.

Практично одночасно про атаку безпілотника оголосив губернатор Липецької області Ігор Артамонов.

“Відбулося падіння БПЛА у промисловій зоні міста Липецька. Жертв немає”, – йдеться у повідомленні.

Фото та відео з місця наразі немає.

  • 12 березня 2024 року в результаті удару дронів на нафтопереробному заводі “Лукойл-Нижньогороднафтооргсинтез” у російському місті Кстово (четвертий за потужністю в Росії) вийшла з ладу установка, на яку припадає понад 50% потужності заводу з первинної переробки.
  • 13 березня Служба безпеки України атакувала дронами три з п'яти найбільших НПЗ Росії – у Кстові, Рязані та Кірішах (Ленінградська область).
  • 15 березня під удар потрапив невеликий НПЗ “Перший завод” у Калузької області.
  • У ніч проти 23 березня на Новокуйбишевському нафтопереробному заводі в Самарській області спалахнула пожежа і лунали вибухи. За даними представника Головного управління розвідки Міноборони Андрія Юсова, там “відбувся інцидент”.
  • Вранці 2 квітня безпілотники атакували підприємство у Єлабузі. Співрозмовник LIGA.net у правоохоронному органі повідомив, що за цими ударами стоїть Головне управління розвідки Міністерства оборони.

Дивіться також: “Весела нічка” в Росії: дрони Сил оборони атакували енергетичну інфраструктуру – джерело

Previous post У МЗС України розповіли, коли чоловіки призовного віку знову зможуть отримати консульські послуги за кордоном
Next post Чому метро у Києві у такому жахливому стані – що кажуть фахівці — Ексклюзив ТСН