Кулеба: Відновлення військової підтримки США недостатньо для перемоги над Росією | новини України

Глава МЗС закликав західних союзників активізувати виробництво зброї

Тетяна Ланчуківська Тетяна Ланчуківська

Редактор новин LIGA.net

Кулеба: Відновлення військової підтримки США буде недостатньо для перемоги над Росією
Дмитро Кулеба (Фото: Валентина Поліщук / LIGA.net)

Відновлення військової допомоги від Сполучених Штатів буде недостатнім, щоб Україна здобула перемогу над Росією. Таку думку в інтерв'ю газеті The Guardian висловив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

За його словами, союзники України мають перейти від “вираження співчуттів та обіцянок допомогти у відновленні до запобігання загибелі людей та руйнації країни”. Адже відновлення військової допомоги США після місяців затримки в Конгресі буде недостатнім для перемоги над РФ.

“Жоден пакет не зупинить росіян. Що зупинить росіян — то це єдиний фронт усієї України та всіх її партнерів”, – зазначив голова зовнішньополітичного відомства.

Міністр заявив, що Заходу потрібно збільшити виробництво зброї, як це зробила Україна. За його словами, Росія обстрілює Україну у співвідношенні приблизно десять до одного, тоді як Києву не вистачає систем протиповітряної оборони.

“Коли я бачу, чого досягла Росія у нарощуванні оборонно-промислової бази за два роки великої війни і чого досяг Захід, я думаю, що щось не так з боку Заходу. Захід має усвідомити, що ера миру в Європі закінчилася”, – сказав Куліба.

  • 20 квітня Палата представників США 311 голосами схвалила допомогу Україні.
  • 21 квітня глава комітету з розвідки Сенату США сказав, що Америка може розпочати відправку Україні військової техніки, зокрема, далекобійних ракет ATACMS, до кінця тижня.
  • 23 квітня Reuters повідомило, що США готують новий пакет військової допомоги для України на $1 млрд.

Читайте також: “Алілуйя”. Після рішення Сенату Кулеба сподівається на новий пакет протягом днів чи годин

Previous post Магніт на лічильнику води карається штрафом у 20 тис. грн та по 500 грн за добу
Next post На чемпіонаті Європи з боксу спортсменка з Литви відмовилася від півфінального бою з росіянкою та на підтримку України не брала участі у нагородженні