Готувався до пуску ракет: СЗГ знищили російський ЗРК “Бук-М1” – відео | новини України

Сили спеціальних операцій знищили зенітно-ракетний комплекс Росії “Бук-М1”, який готується до пуску ракет. Бійці опублікували відео знищення російської зброї.

За даними СЗГ, оператори третього окремого полку СЗГ під час розвідувальних дій на одному з найгарячіших напрямків виявили зенітно-ракетний комплекс “Бук-М1” противника, який готувався до пуску ракет.

Оператори передали координати ворожої мети ракетно-артилерійському підрозділу Сил оборони. “Бук-М1” не встиг випустити жодної ракети – його було оперативно знищено.

ДОВІДКА.

Багатофункціональний високомобільний зенітний ракетний комплекс середньої дальності “Бук” (остання модернізація ЗРК “Бук-М1-2”) призначений для знищення літаків стратегічної та тактичної авіації, крилатих ракет, гелікоптерів та інших повітряних об'єктів.

Зенітний ракетний комплекс може застосовуватися для протиповітряної оборони військ, військових об'єктів, важливих адміністративно-промислових та інших територій при масованому застосуванні засобів повітряного нападу, а також може бути модулем тактичної ПРО.

  • 23 квітня речник ОСГВ “Хортиця” Волошин повідомив про те, що Сили оборони контролюють більшу частину селища Очеретине на Авдіївському напрямку фронту, південну частину населеного пункту Донецької області під вогневим контролем артилерії української армії.
  • 24 квітня Волошин повідомив, що, незважаючи на повідомлення низки західних медіа про нібито захоплення росіянами селища Очеретине, зараз у межах району продовжуються бої, і ситуація залишається під контролем Збройних Сил України.

Дивіться також: СЗГ знищили РЕБ “Мешканець” на Запорізькому напрямку: військові поділилися кадрами

Previous post Військові показали, як працює шведська снайперська САУ “Archer”
Next post Чи відповідає номіналу вартість металу в українських монетах | новини України