Окрім дітей віком до 12 років: у Варшаві припинили видачу документів українцям. МЗС відреагувало | новини України

LIGA.net звернулася за коментарем до Державної міграційної служби

Тетяна Ланчуківська Тетяна Ланчуківська

Редактор новин LIGA.net

Окрім дітей віком до 12 років: у Варшаві припинили видачу документів українцям.  МЗС відреагувало
Паспорт (Ілюстративне фото: Depositphotos)

Центр обслуговування громадян “Паспортний сервіс” у Варшаві із 23 квітня припинив видачу документів українцям. Виняток – діти віком до 12 років. В організації пояснили зупинку видачі паспортів тим, що наразі не працює система. Про це повідомила кореспондентка ЛІГА.net .

У паспортному сервісі пояснили, що під обмеження потрапили усі громадяни України віком від 12 років. Паспорти не видають навіть українцям, які заплатили за пересилання документа до Варшави.

Про терміни відновлення послуги у центрі не надали інформації. В організації порекомендували звернутися за роз'ясненнями до Державної міграційної служби.

Окрім дітей віком до 12 років: у Варшаві припинили видачу документів українцям.  МЗС відреагувало
ЛІГА.net

Міністерство закордонних справ прокоментувало ситуацію та повідомило, що державне підприємство “Документ” не є частиною системи МЗС, дипломатичної чи консульської служби. Це окреме підприємство, яке входить до сфери управління ГМС.

Однак у МЗС послалися на постанову Кабміну №443 від 23 квітня 2024 року щодо змін у порядку видачі внутрішніх та закордонних паспортів. У ній, зокрема, йдеться про те, що пересилання таких паспортів для чоловіків віком від 18 до 60 років до підрозділу ГМС або закордонної дипломатичної установи України для видачі не здійснюватиметься.

ЛІГА.net звернулася за коментарем до ГМС та попросила прояснити ситуацію. Як тільки отримаємо відповідь – повідомимо.

  • Із 23 квітня українським чоловікам за кордоном призупинили надання консульських послуг. Кулеба заявив, що це було зроблено за його дорученням і перебування чоловіків за кордоном не звільняє від обов'язків перед Батьківщиною.
  • Згодом у МЗС повідомили, що консульські послуги для українців за кордоном тимчасово обмежили, щоб узгодити документацію з новим законом про мобілізацію.
  • 24 квітня було оприлюднено постанову уряду, згідно з якою забороняється пересилання паспортів за межі України для чоловіків віком від 18 до 60 років.
  • У МЗС заявили, що це стосується лише документів, що оформлюються ГМС, зокрема, державним підприємством “Документ”.

Читайте також: Куліба – українським чоловікам за кордоном: Подумайте про можливість повернення додому

Previous post Апеляція ВАКС визнала невинуватим ексголову Рахункової палати Пацкана
Next post Спортивний лікар вважає, що відновлення Миколенка після травми займе від 2 до 6 тижнів