Апеляція ВАКС визнала невинуватим ексголову Рахункової палати Пацкана

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду (ВАКС) визнала невинуватим ексголову Рахункової палати Валерія Пацкана у справі щодо отримання компенсації за житло.

Про це Валерій Пацкан повідомив у “Фейсбуці”, додавши відповідну ухвалу суду.

“Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду винесла рішення – мене визнано невинуватим, а політичну справу проти мене закрито. Закон переміг. Політикани програли”, – написав Пацкан.

Суд постановив закрити справу у звʼязку із відсутністю в діях Валерія Пацкана складу кримінального правопорушення.

  • 9 жовтня 2023 ексголову Рахункової палати Пацкана визнали винним у незаконній компенсації за житло. Йому призначили два роки обмеження волі та штраф у 10 200 грн із забороною займати певні посади. Однак суд звільнив його від покарання через завершення строків давності.
  • Тоді суд постановив, що Пацкан повинен відшкодувати 127 400 грн отриманої компенсації на проживання та сплатити 7850 грн за проведення експертиз.
  • Пацкан очолював Рахункову палату з 2018 по 2023. У листопаді 2022 Пацкан отримав підозру в справі щодо подій 2017-2018 років. За даними слідства, у вересні 2017 року Пацкан подав до Апарату Верховної Ради заяву про компенсацію за житло, хоча на той час уже нібито мав у власності квартиру в новобудові в Печерському районі Києва. В результаті за понад шість місяців він, за даними слідства, незаконно одержав 117,65 тис. грн. Сам Пацкан назвав підозру необґрунтованою і що вона може бути повʼязана з запланованим аудитом НАБУ.
  • У квітні 2023 Пацкану оголосили про недовіру, що спричинило його звільнення.

Previous post Білий дім пояснив, чому США вирішили постачати Україні далекобійні ракети ATACMS
Next post Окрім дітей віком до 12 років: у Варшаві припинили видачу документів українцям. МЗС відреагувало | новини України