Президент Франції назвав умови безпеки Європи | Новости Украины

Президент Франції заявив про необхідність створити нову парадигму для надійної оборони Європи

Тетяна Ланчуківська Тетяна Ланчуківська

Редактор новин LIGA.net

Макрон заявив, що умовою безпеки Європи є те, що Росія не виграє війни
Емманюель Макрон (Фото: EPA)

Умовою безпеки Європи є те, що Росія не виграє агресивної війни, яку вона веде в Україні. Про це під час виступу в Університеті Сорбонна у Парижі сказав президент Франції Емманюель Макрон, цитує видання TF1.

“Неодмінною умовою нашої безпеки є те, щоб Росія не виграла агресивної війни, яку вона веде в Україні. Я повністю приймаю вибір, який зробив у Парижі 26 лютого, щоб відновити стратегічну невизначеність”, – заявив Макрон.

За словами французького лідера, саме Україна є передумовою європейській безпеці.

“Чи є у нас якісь обмеження? Ні. І тому ми маємо бути надійними, стримувати, бути присутніми і продовжувати зусилля”, – підкреслив він.

Макрон також сказав, що Європі потрібно створити нову парадигму для надійної оборони континенту. За його словами, оборону Європи необхідно наповнити “реальним змістом”, адже це є умовою відновлення спільної системи безпеки.

“Чи означає це, що нам потрібен щит протиракетної оборони? Можливо. Або шляхом збільшення наших оборонних можливостей, і якщо так, то яких саме? Безумовно. Саме тому найближчими місяцями я запрошуватиму всіх наших партнерів до розвитку цієї європейської оборонної ініціативи”, – зазначив французький президент.

Читайте також: Юрист-міжнародник Калініченко про заяви Макрона: Хоче мати в Україні свій ВПК і не тільки

Previous post У ПЦУ прокоментували міф, що жінкам не можна приходити до церкви у штанах та без хустки
Next post Відмовили гальма на МКПП та АКПП – як діяти у будь-якій ситуації