У ПЦУ прокоментували міф, що жінкам не можна приходити до церкви у штанах та без хустки

“Немає в нашій церкві такої заборони. Та й в інших православних церквах світу (крім МП, очевидно) подібних правил, які забороняють зараз жінкам у штанах приходити до храмів, не існує. Для наших священнослужителів важливо не те, в якому одязі людина приходить у храм , а головне – з якими бажаннями та духовними потребами, – йдеться у заяві. – Звідки ж узявся цей міф по відношенню до жінок у штанах? на рядки зі Старого Завіту: “На жінці не повинно бути чоловічого одягу, і чоловік не повинен одягатися в жіночий одяг, тому що мерзенний перед Господом Богом твоїм кожен, що робить це”.

Представники церкви наголосили, що сучасні жіночі штани нічого спільного з чоловічим одягом не мають.

“Переконані, що для Бога важливе не зовнішнє, а внутрішнє, не тимчасове “обгортання” людини, а її духовні прикраси. Хоча, безумовно, і чоловічий, і жіночий одяг, особливо коли людина приходить до храму, не повинна бути спонуканням до гріховних спокус , – підкреслили у ПЦУ. – Не витрачайте час на непотрібні суперечки, не судіть інших людей за зовнішністю – особливо зараз, під час війни та великих втрат. якщо й є – не ви йому суддя.

У ПЦУ зазначили, що двері їхньої церкви завжди відчинені для всіх.

“Чи будуть жінки з покритою або непокритою головою, одягнені у спідницю або брюки, будь-якого дня календаря – наші храми завжди відкриті для вас”, – резюмували у ПЦУ.

Previous post Ядерна зброя в Польщі — Росія проти і погрожує завдати ударів
Next post Президент Франції назвав умови безпеки Європи | Новости Украины