Зеленського запитали, чи співпрацюватиме з Трампом, якщо той переможе. Відповів, що так | новини України

Зеленського запитали, чи співпрацюватиме з Трампом, якщо той переможе на виборах у США. Відповів ствердно, адже Штати – стратегічний партнер

Оксана Житнюк Оксана Житнюк

Редактор новин LIGA.net

Зеленський сподівається, що Трамп не буде проти України, якщо знову стане президентом США
Володимир Зеленський (Фото: Валентина Поліщук/LIGA.net)

У разі перемоги Дональда Трампа на виборах у США Україна працюватиме з ним чи з будь-ким, кого б не обрали американці, оскільки Штати – це стратегічний партнер. Про це заявив президент Володимир Зеленський у інтерв'ю Fox News.

Ведучий запитав Зеленського, чи зможе він працювати з Трампом, якщо той переможе на виборах у США, – адже 45-й президент Штатів “ну, не те щоб проти, але ставить під сумнів деякі аспекти щодо України”.

У відповідь Зеленський наголосив, що це “дуже важлива деталь” – те, що Трамп “не проти”.

“Я сподіваюся, що він не буде проти України. Звичайно, можуть відрізнятися погляди на якісь деталі, але якщо загальний погляд та спільні цінності збігаються, ми можемо працювати”, – сказав Зеленський.

Він наголосив, що це буде рішення американців, тому Україна працюватиме з будь-яким президентом, якого вони оберуть, оскільки США – стратегічний партнер України та лідер у всьому світі.

  • У серпні 2022 року Трамп заявив, що Україна, щоб уникнути повномасштабного вторгнення Росії, “могла б відмовитися від Криму” або зійти з курсу на вступ до НАТО, припустивши, що Путін переможе у війні.
  • У березні 2023 року Трамп заявив, що нібито зможе зупинити російське вторгнення в Україну “за 24 години” після того, як знову стане президентом США.
  • 7 квітня 2024-го видання WP з посиланням на неназваних співрозмовників повідомило, що Трамп у приватних розмовах розповідав про “мирний план”, що полягає у територіальних поступках агресору. Наступного дня радник виборчої кампанії Трампа назвав це “фейком”. Зеленський із цього приводу також сказав, що не вірить чуткам.
  • 19 квітня Трамп несподівано назвав виживання України важливим для Америки, закликавши європейських союзників “порівнятися” зі Штатами у рівні допомоги Києву.

Байден: Майже готовий купити Біблію Трампа, щоб подивитися, що в ній, до біса, написано

Previous post ???? Завдяки СБУ засуджено агента фсб, який шпигував за оборонними рубежами Харкова…
Next post “Укрзалізниця” вже вісім місяців не може вирішити процедурне питання, через яке втрачає вся економіка – експерт