Захист заступника міністра оборони Тимура Іванова оскаржила його арешт

Слідство встановлює причетність заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова, заарештованого за звинуваченням у отриманні хабара, до інших можливих посадових злочинів, повідомляє ТАРС із посиланням на правоохоронні органи.

Співрозмовник інформагентства також зазначив, що у справі можуть з'явитись і нові обвинувачені. Про це в п'ятницю повідомило ще одне державне агентство РИА “Новости”.

Захисник заступника міністра оборони Денис Балуєв сказав у п'ятницю, що адвокати подали апеляційну скаргу на арешт Тимура Іванова. Захист просить звільнити Іванова із СІЗО і вибрати йому м'якшу міру запобіжного заходу. На думку адвокатів, підстав для знаходження Іванова під вартою немає. “Він не збирається ховатися або перешкоджати слідству”, – стверджує захист.

Увечері 23 квітня Слідчий комітет повідомив про затримання Тимура Іванова за підозрою щодо отримання хабара. Наступного дня Басманний суд Москви за клопотанням слідства відправив посадовця під арешт до 23 червня. Разом із ним на два місяці заарештували ще одного обвинуваченого у справі – підприємця Сергія Бородіна. 25 квітня стало відомо про арешт третього обвинуваченого – засновника компанії “Олімпсітібуд” Олександра Фоміна. Йому ставлять у провину дачу хабара.

За версією слідства Іванов вступив у злочинну змову з Бородіним, з яким перебував у дружніх стосунках, а також із третіми особами. “Заздалегідь об'єднався з ними для скоєння організованою групою злочину – отримання хабара в особливо великому розмірі у вигляді надання послуг майнового характеру під час проведення підрядних та субпідрядних робіт для потреб міністерства оборони”, – зачитали позицію слідства у суді.

Тимур Іванов причетність до одержання хабара відкидає. Видання “Важливі історії” з посиланням на джерела, близькі до ФСБ, писало, що реальна причина арешту заступника міністра – держзрада. “За корупцію його ніхто б затримувати не став. Про це там [в Кремле] давно всі знали. Путін дав команду після того, як вдалося переконати, що йдеться саме про держзраду”, – сказав один із джерел “Важливих історій”.

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, коментуючи публікацію, сказав, що будь-які міркування на цю тему – спекуляції. Адвокат Іванова, у свою чергу, назвав інформацію про звинувачення свого підзахисного у держзраді неправдивою.

Previous post У Харкові двоє ремонтників коригували атаки ворога, – прокуратура
Next post Прогноз на Євро-2024 — чи зможе збірна України стати чемпіоном, версія суперком’ютера