Росія запустила новий фейк про тероборону, що воює на Харківщині: приписала наркотики | новини України

Окупанти вже не вперше поширюють фейки про військових 113 ОБр ТрО, зазначили у Центрі протидії дезінформації.

Оксана Житнюк Оксана Житнюк

Редактор новин LIGA.net

Росія запустила новий фейк про тероборону, що воює на Харківщині: приписала наркотики
Ілюстративне фото- 113 ОБр ТрВ ЗСУ

Ворожі Telegram-канали запустили фейк про те, що в Харкові затримано наркокур'єра, який нібито постачав заборонені речовини військовим 113-ї бригади Сил територіальної оборони. Центр протидії дезінформації при Раді нацбезпеки та оборони повідомив, що насправді поширена інформація стосувалася подій 2021 року та не мала відношення до ТРО.

У ЦПД заявили, що повідомлення, що розповсюджується росіянами – фейк, за основу якого пропагандисти взяли публікацію зі сторінки Харківської обласної прокуратури від 25 квітня 2024 року. У ній йдеться про чоловіка, якого ще 2021 року затримали з 200 згортками та п'ятьма прозорими полімерними пакетами з психотропною речовиною.

“Систематичні фейки російських пропагандистів про військових 113 ОБр ТрО вказують на те, що бригада якісно виконує свою роботу із захисту держави, а тому рашисти всіма способами намагаються її дискредитувати, нав'язуючи військовим образ “наркозалежних”, – заявили у ЦПД.

Росія запустила новий фейк про тероборону, що воює на Харківщині: приписала наркотики
Скріншот – CPD

В органі РНБО вважають, що у такий спосіб росіяни намагаються посіяти розчарування та панічні настрої як серед бійців бригади, так і серед цивільного населення Харківщини, яке вони захищають.

У ЦПД нагадали, що раніше російські пропагандисти розповсюджували фейк про те, що офіцери 121-го батальйону 113 ОБр ТрО нібито побили чоловіка похилого віку через його небажання залишати свій будинок.

  • На початку березня російські Telegram-канали розповсюджували фейки про те, що на Чернігівщині в територіальну оборону нібито мобілізують безпритульних.
  • 17 квітня правоохоронці попередили українців, що Росія почала поширювати фейки про нібито евакуацію мешканців Харкова через “оточення міста ворогом”.

Читайте також: У ГУР заявили, що Росія проводить ІПСГ у TikTok, вихваляючи “уклоністів”

Previous post ???? ????????????Прокурори СЕП провели толоку у Голосіївському природному парку ????Сього…
Next post У Києві на Трухановому острові відбувся забіг “Міцні 300”