У Тверській області сімейній парі загрожує до 7,5 років у справі про фейки

Сімейній парі з міста Конаково у Тверській області – Олександру Мартинову та Людмилі Розумовій – загрожує сім з половиною років позбавлення волі за статтями про вандалізм і фейки про російську армію. Такий термін запросила прокуратура, повідомляє “ОВД-Інфо” з посиланням на знайомих підсудних.

Справу проти Мартинова та Розумової порушили у березні. За версією слідства, подружжя розмістило в одній із соцмереж відеоролики про “використання Збройних сил Російської Федерації для знищення міст та цивільного населення України”. Пізніше їм також звинуватили у вандалізмі за “опоганення будівлі” та “псування майна” в кількох населених пунктах Тверської області. Оголошення вироку призначено на 25 січня.

Також стало відомо, що Розумову вже дев’ять місяців тримають у одиночній камері СІЗО-1 у Твері. Адміністрація ізолятора відмовляється селити її з іншими ув’язненими нібито через статтю, яку пред’явили обвинуваченій.

  • Після початку російського військового вторгнення в Україну президент Росії Володимир Путін підписав новий закон про фейки та дискредитацію російської армії. У них може бути звинувачений будь-хто, хто публічно висловлюється про війну в Україні, якщо його висловлювання відрізняються від офіційних зведень. Максимальне покарання – 15 років ув’язнення.
  • За даними на 22 грудня, у Росії було порушено 180 кримінальних справ про фейки про російську армію. У таких справах звинувачують 146 осіб, 21 справу порушено за публікації, розміщені за межами Росії.

Більше про події у відеосюжетах Радіо Свобода:

Previous post Випробування завершено: “Укроборонпром” про український ударний дрон з дальністю поразки понад 1000 км – новини на УНН
Next post У ДТП на Одещині загинули двоє маленьких дітей