Випробування завершено: “Укроборонпром” про український ударний дрон з дальністю поразки понад 1000 км – новини на УНН

КИЇВ. 13 січня. УНН. Низка випробувань із безпілотниками українського виробництва завершилася. На сьогоднішній день проект з розробки БПЛА знаходиться на етапі, коли про нього потрібно мовчати. Про це під час прес-брифінгу повідомила прес-секретар державного концерну “Укроборонпрому” Наталія Сад, передає кореспондент УНН.

Цитата

“На сьогоднішній день проект з розробки безпілотного літального апарату з дальністю дії поразки понад 1000 км і з можливістю корисного навантаження до 75 кг досяг такого етапу, коли ми про нього, на жаль, нічого говорити не можна”, – розповідає Наталія Сад.

Подробиці

Наталія Сад розповіла, що нещодавно відбулися випробування дронів під впливом РЕБ, які завершилися вдало. Вона додала: безпілотник українського виробництва використатиме вибуховий пристрій або боєприпас, який розробляли партнери (приватні виробники). Прес-секретар розповіла, що над розробкою програми розвитку БПЛА працювали в такий спосіб, щоб уніфікувати те, що потрібно армії. Потрібно було зрозуміти їхню роль і місце на полі бою. Також важливим було розуміння тактико-технічних характеристик, якими повинен мати безпілотник під час бою. Наталія Сад запевнила, що універсальний боєприпас потрібен для всіх ударних дронів.

Нагадаємо

Раніше прес-секретар “Укроборонпрому” Наталія Сад повідомляла, що українські безпілотники вже пройшли низку успішних випробувань.

Previous post Наомі Осака пропустить сезон 2023 року через вагітність
Next post У Тверській області сімейній парі загрожує до 7,5 років у справі про фейки