Операцію України з оборони Бахмута стратегічно обґрунтовано – ISW – новини України, Політика

Оборона Бахмута є стратегічно обґрунтованою операцією, незважаючи на її високу ціну для України. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW) за 21 січня.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

На думку аналітиків ISW, втрати, пов’язані з обороною Бахмута з боку України, що продовжується, значні і, ймовірно, позначаються на потенційних контрнаступальних операціях в інших місцях, проте Україна заплатила б високу ціну, дозволивши російським окупантам легко взяти Бахмут.

“Сам собою Бахмут не має ні оперативного, ні стратегічного значення, але якби російські війська взяли його відносно швидко і дешево, вони могли б сподіватися на розширення операцій таким чином, що Україні довелося б терміново побудувати оборонні позиції на менш сприятливій місцевості”, – пише ISW.

Аналітики також нагадують, що захоплення росіянами Бахмута призвело б до окупації нових територій України та нових звірств загарбників над мирним населенням.

Експерти порівнюють ситуацію в Бахмуті з обороною Сєвєродонецька та Лисичанська, внаслідок якої українські війська завдали значної шкоди та виснажили сили росіян.

ISW зазначили, що українські війська фактично утримують російських окупантів, техніку та загальний оперативний центр на Бахмуті, тим самим перешкоджаючи спроможності Росії продовжувати наступ в інших місцях на театрі воєнних дій.

Читайте також: Білий дім: Бахмут та Соледар – все ще спірна територія

Наталія Медведєва

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post У Херсоні росіяни поцілили в район, до якого досі не дотягувались
Next post Чи можна захистити транспортний засіб від обстрілів і ракет та отримати компенсацію за знищене авто