У Херсоні росіяни поцілили в район, до якого досі не дотягувались

Ввечері і вночі у херсонських групах в соцмереж ширилась інформація про нові вибухи.

У деокупованому Херсоні з кожним днем лишається дедалі менше цілих будівель. Хаотичні обстріли житлових кварталів – стали буденністю для місцевих. Людей у обласному центрі стає менше, але в місті десятки тисяч мешканців все ж не залишають, йдеться в ТСН.

Влучивши не в самий будинок, а біля фундаменту, один із снаряд добряче наробив руйнувань. “Вікна повилітали, дах пробило”, – показують мешканці.

Окрім цього осколками прошите все заднє подвір’я. Власник обійстя Роман, планує нашвидкоруч підладнати будинок, а далі – таки виїздити з міста. “Вже думаю, сьогодні був натяк, що час виїхати, всю окупацію тут прожив, але напевно час прийшов”, – каже чоловік.

Так масовано цей район міста, який найбільш віддалений від лінії фронту, окупанти накрили чи не вперше. Тут тепер діра  в багатоповерхівці і діра в асфальті, знесена стріха приватного будинку. Поміж обірваних електродротів місцеві знаходять уламки ворожих снарядів. Чимало того, що буде важливим для експертизи позалітало і до квартири.

Пані Олена не одразу й зрозуміла, що прилетіло в будинок, думала, що то на вулиці вибух. “Вперше не сильно, так голосно, а другий раз – добряче”, – каже жінка.

Від того добрячого розриву увесь балкон шкереберть. Сам боєприпас потрапив в сусідню законсервовану квартиру, де вже давно ніхто не живе. Місцеві чекають вибухотехніків, а раптом там щось не розірвалось.

Люди з сусідніх вулиць приходять подивитись на черговий шрам на обличчі їхнього рідного міста. Щокількадесят хвилини таких шрамів стає все більше, постійно чутно розриви важких калібрів. “Ми вже звикли” – так про постійну канонаду за вікном, часто кажуть херсонці, які не планують виїжджати.

Читайте також:

Росіяни намагаються наступати на трьох напрямках: Генштаб повідомив останні новини з фронту

Анонс візиту міністра оборони Німеччини до України та обстріли громад: головні новини ночі 22 січня 2023 року

Фейгін пояснив, чому поява систем ППО в центрі Москви загрожує Зеленському

Previous post В ISW пояснили доцільність виснажливої оборони Бахмута — tsn.ua
Next post Операцію України з оборони Бахмута стратегічно обґрунтовано – ISW – новини України, Політика