Міністр оборони заявив, що протягом 4-5 місяців запровадять систему меню у харчуванні військових. Обіцяє навіть халяльне меню – новини на УНН

КИЇВ. 25 січня. УНН. Міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що у відомстві вже деякий час напрацьовується нова система харчування для військовослужбовців, яка вже через 4 – 5 місяців може замінити існуючу систему каталогів. Про це Резніков повідомив на своїй сторінці у Фейсбук, передає УНН.

Подробиці

Система формуватиметься на основі меню. Міністр переконаний, що ця система виключить можливість змови та зловживань між представниками бізнесу та начпродами військових частин. Він зазначив, що система каталогів, запроваджена у 2016 році, дозволила зробити крок уперед від радянської системи забезпечення військових продуктами, проте й створила певні лазівки, які й вишукують зловмисники. Наразі Міноборони працює над тим, щоб ці лазівки закрити.

Цитата

«Рішення я бачу в тому, щоб запровадити у ЗСУ гнучку, але уніфіковану систему меню. В основі формування якого будуть не гроші та калорії, а одиниці виміру (грам/шт.) та калорії. Це найпоширеніший у НАТО підхід.

На засіданні антикорупційного комітету я озвучив зобов’язання запровадити меню протягом 4-5 місяців. Це завдання ми визначили як пріоритетне і намагатимемося вирішити його швидше.

Щоб запустити цей процес, я проситиму організувати спільне засідання двох комітетів, адже потрібно буде сконцентрувати фахівців і забезпечити необхідний імпульс.

Необхідно створити робочу групу, яка відпрацює за всіма вимірами – від процедури впровадження до змісту меню», – написав міністр.

Резніков зазначив, що у процесі формування нової системи харчування враховуватимуться особливі вимоги до харчування видів, пологів та сил ЗСУ, а також відмінності між харчуванням у польових умовах на фронті та у пункті постійної дислокації.

«Весь цей масив необхідно опрацювати. Ми почали готувати ґрунт для цих змін восени, але під час війни маємо діяти акуратно, адже безперервність поставок продовольства – безумовний пріоритет.

Також у наших планах розробити веганське, халяльне, кошерне меню та пісне меню християнської традиції. Щоб цей вибір був. Адже Україну захищають різні люди», – наголосив міністр.

Він додав, що звертатиметься до ринку з проханням підтримати перехід на систему меню.

«Так само я перебуватиму в постійному діалозі з ринком, щоб забезпечити стабільне харчування протягом перехідного періоду.

У військових я навіть не питатиму, яка альтернатива краща – повернутися до радянської системи чи впроваджувати якісніший підхід. Тому що знаю відповідь від багатьох хлопців, котрі тримають фронт», – додав міністр.

Previous post Час змінювати підхід до закупівель. Держава не повинна витрачати час та гроші на експертизу цін після укладання угод та публічного скандалу
Next post СБУ назвала імена очільників окупаційного російського «МВС» на Херсонщині