Міністр оборони Олексій Резніков може втратити посаду наступного тижня – новини України, Політика

Міністр оборони Олексій Резніков може написати заяву про звільнення найближчими днями, а парламент планує розглянути її наступного тижня. Про це ЛІГА.net повідомили трьох співрозмовників в уряді та парламенті. Сам Резніков у коментарі ЛІГА.net не підтвердив, але не спростовував цю інформацію.

“Рєзніков виявив бажання піти ще влітку, але на ньому був зав’язаний Рамштайн, – каже один із співрозмовників. – Всі ці скандали навколо Міноборони лише прискорили процеси”.

За його словами, у західних партнерів були питання щодо закупівель: “Не з приводу зброї, тому що тут партнери бачать, що все добре. Але щодо інших закупівель є питання. До старих кадрів на посадах і відсутності прозорості”.

Співрозмовник пояснює, що Резнікову банально могло не вистачити часу розібратися з цим з огляду на безліч завдань щодо координації міжнародної коаліції військової підтримки України.

“Є бачення, що краще це (заміну міністра оборони – ред.) зробити зараз, ніж за місяць, – пояснює співрозмовник у керівництві фракції Слуга народу. – За місяць розпочнеться активна фаза війни і всім нам може бути не до того”.

У той же час, четвертий співрозмовник ЛІГА.net оцінює ймовірність звільнення Резнікова станом зараз 50 на 50: “Він цінний тим, що знайшов особистий підхід до багатьох закордонних колег. І під час війни таке перекреслювати дуже не хочуть”.

ЛІГА.net поставила Резникову пряме запитання: чи планує він писати заяву про звільнення чи просив її про це президент Володимир Зеленський (адже саме президент вносить до парламенту подання про звільнення та призначення міністра оборони).

Резніков відповів, що він перебуває у відрядженні у Франції і “воює за зброю для України”.

“У цей час хтось воює зі мною. Комусь дуже хочеться, напевно. При цьому я не ідеалізую систему, яку одержав за пару місяців до вторгнення”, – додав міністр, ухилившись від відповіді на пряме запитання. У прес-службі Резнікова також важко відповісти, повідомивши, що очікують повернення міністра з відрядження.

Читайте також думка Резнікова: Без реформ у Міноборони ми не збудуємо ні потужну оборону, ні нову країну

ЛІГА.net також запитала прес-секретаря президента Сергія Никифорова, чи планує Зеленський найближчим часом вносити подання на звільнення Резнікова та призначення нового міністра. Никифоров відповів так: “Поки підпису під відповідними документами немає, рішення не ухвалено”.

За словами співрозмовників, наступного тижня може статися не лише звільнення Резнікова, а й призначення нового міністра оборони. Хто може замінити Резнікова – джерела не уточнюють.

“Є розуміння, що на Банковій хочуть військового, – каже один із співрозмовників. – Але треба знайти військового, який вміє говорити”.

Інше джерело уточнило, що на міністра оборони розглядаються “дуже цікаві варіанти”. За його словами, затягувати із призначенням нового міністра ніхто не буде, адже виконуючий обов’язки під час війни – це “не хороша історія”.

  • Рада призначила Резнікова міністром оборони у листопаді 2021 року.
  • 1 лютого 2023 року СБУ повідомила про підозру колишнього виконуючого обов’язки директора Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міноборони у справі про неякісні бронежилети.
  • Також повідомлено про підозру нещодавно звільненого заступника міністра оборони, який відповідав за тилове забезпечення ЗСУ.
  • 1 лютого також стало відомо, що в.о. департаменту військово-технічної політики Міноборони Олександр Лієв написав заяву на звільнення.

Читайте також: Яйце за 17 грн. Як працюють оборонні закупівлі під час війни та коли їх відкриють

Юрій Смірнов

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post “Необхідно повернути до України”. Єрмак повідомив, що відправив фото виснаженого Саакашвілі міжнародним партнерам
Next post У Міненерго спростували інформацію про корупцію у переговорах щодо підключення заводу Bayraktar – “Forbes Україна”