Меморандум про постачання радарів MG-200 і не тільки: Рєзніков підбив підсумки візиту до Франції – новини на УНН

КИЇВ. 1 лютого. УНН. Міністр оборони України Олексій Резніков повідомив про підписання Меморандуму про постачання радарів MG-200 для українського ППО, а також підбив підсумки візиту до Франції. УНН.

Цитата

“Завершив дуже продуктивний візит до Франції. Два дні інтенсивних переговорів. Основна тема порядку денного – захист повітряного простору України. Це комплексне питання, яке охоплює системи ППО та ПРО, авіацію, радари, навчання персоналу тощо”, — написав міністр на своїй сторінці у Facebook.

Подробиці

Він додав, що французькі комплекси Crotale вже захищають українські мирні міста та критичну інфраструктуру, зберігають життя наших людей. Проведено консультації щодо розширення цієї компоненти, створення запасу ракет тощо.

“Продовжується дискусія щодо інших платформ, які ми в майбутньому розраховуємо отримати від партнерів, серед яких, окрім Франції, є США, Німеччина, Італія, Швеція та деякі інші країни”, – додав Резніков.

Міністр додав, що під час візиту зустрівся з президентом Французької Республіки Емануелем Макроном і подякував народу Франції за підтримку України в цій війні. Зокрема, за надання легких танків AMX-10, що позитивно вплинуло на прийняття рішень щодо танків іншими державами та сприяло створенню “танкової коаліції” на користь України.

Також він представив ще низку результатів:

— Завдяки механізму спеціального фонду, угоду про який підписали у жовтні 2022 року на полях зустрічі у форматі “Рамштайн”, Франція забезпечить фінансування та передачу 12 САУ CAESAR. Ці артсистеми дуже ефективно виявили себе на полі бою.

— Також укладено меморандум із компанією Thales щодо постачання двох радарів GM-200, які істотно підвищать здібності ЗСУ щодо виявлення повітряних цілей — зокрема, крилатих і балістичних ракет, а також дронів різних типів.

— Крім цього, Франція забезпечить підготовку понад 6500 наших воїнів. Зокрема, 2000 отримають професійну підготовку на території Франції та Польщі.

— Порушували інші актуальні питання, зокрема забезпечення боєприпасами.

Крім того, Резніков відвідав українських воїнів, які проходять реабілітацію у Франції. Подякував їм за службу, адже саме вони сьогодні є щитом Європи на сході.

“Загалом зроблено чергові кроки для зміцнення нашої армії – чергові кроки до нашої перемоги”, – резюмував міністр.

Previous post У Міненерго спростували інформацію про корупцію у переговорах щодо підключення заводу Bayraktar – “Forbes Україна”
Next post Пара на Волині 19 років чекала народження дитини